Rufă nu-şi menajează jucătorii: „La unii există o lipsă de valoare şi nu are rost să o ascundem sub preş!”

Patronului Metalului Reşiţa nu i-a picat deloc bine înfrângerea categorică din amicalul cu ASU Politehnica Timişoara, echipă de liga a patra, şi anunţă noi plecări din Valea Domanului.

Rosso-nerii au cedat cu 1-3 în faţa unei echipe de judeţ şi, chiar dacă a fost vorba doar despre un meci amical, antrenorul Daniel Opriţa şi patronul Cătălin Rufă au cam rămas pe gânduri. „Sper să fie un accident ceea ce am văzut cu Timişoara, să fie un semnal de alarmă pentru băieţi. Jucătorii nu se pot exprima foarte coerent acum, sunt în perioada de acumulări fizice, dar ne-am dat seama de valoarea unora dintre jucători”, a spus Rufă.

Patronul rosso-nerilor e mulţumit de transferurile realizate în această vară şi crede că echipa e mai bună decât anul trecut. „Noi sperăm să facem o echipă mai bună decât am avut anul trecut.  Suntem în căutări, încă nu e definitivat lotul. Probabil că vor mai fi plecări şi sosiri. Sunt mulţumit de transferurile făcute până acum, am adus jucători exact pe posturile unde aveam nevoie. Mă refer la fundaş stânga Under 21, mijlocaş central, mă refer la Feher, atacanţii Albert Voinea şi Claudiu Ionescu. Mai avem nevoie după părerea mea de un fundaş central cu experienţă. În atac au venit cu siguranţă jucători superiori. Atacanţii noştri, anul trecut, gândiţi-vă la Mureşan şi la Enciu, au dat două sau trei goluri împreună. A venit Albert Voinea, care la Craiova nu a jucat foarte mult, dar cu un an în urmă a fost golgheterul seriei. Claudiu Ionescu nu mai are nevoie de nicio prezentare, e un jucător care a cochetat mult cu prima ligă şi a făcut-o bine. Pe faza de atac, în momentul ăsta suntem acoperiţi. Mai avem de rezolvat problema fundaşului central, pe care trebuie să o luăm în serios. La mijloc, prin venirea lui Feher consider că e mai mult decât Ok. Probleme sunt şi la Under 21, trebuie să mai găsim nişte jucători sub 21 de ani. L-am văzut pe Gheorghe, un jucător de perspectivă, ca şi Artimon. Nu ştiu dacă te poţi bate în momentul ăsta cu ei la un  obiectiv cum vrem noi, locurile 1-6, dar ei au nevoie să joace, să crească”, a declarat Cătălin Rufă.

În Valea Domanului există o anumită strategie în efectuarea transferurilor, după cum spunea patronul, în sensul că nu prezintă interes jucătorii care şi-ar dori să vină sub formă de împrumut sau care nu doresc să semneze pe mai mult de un sezon. E şi cazul lui Florin Pop, de la Bihor, care ar fi semnat cu Reşiţa, dar nu pe mai mult de un an. Rufă nu a fost de acord, explicându-i că Metalul nu e un club tranzitoriu.

 

Vor mai pleca din jucătorii care nu au confirmat anul trecut şi de la care tot am aşteptat. La unii există o lipsă de valoare şi nu are rost să o ascundem sub preş, pentru că ne va durea la un moment dat dacă nu ne organizăm. Cert este că eu trebuie să mai caut nişte jucători, să mai întărim echipa. Cătălin Rufă, patron Metalul Reşiţa