Rovinieta va putea fi achitată prin SMS

Serviciul pentru încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România pentru clienţii Vodafone va fi lansat săptămâna viitoare, realizându-se prin intermediul unui SMS. Informaţii pot fi obţinute la numărul 7500, în reţeaua Vodafone.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Vodafone anunţă şoferii că, începând de luni, 13 mai 2013, ora 9:00, rovinieta va putea fi realizată prin serviciul de mesaje scurte – SMS. În condiţiile în care utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, are posibilitatea de a obţine această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Vodafone, prin SMS, textul ,,INFO” (tarif 5 eurocenţi/SMS trimis).

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartelă preplătiă):

  • va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJV A);
  • va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….. )
  • va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul ,,DA”;
  • va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR: seria rovinietei; nr. de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă  a tarifării rovinietei).

,,Pentru informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispoziţia clienţilor Vodafone numărul de telefon 1761 (număr cu tarif normal în reţeaua Vodafone), ce va putea fi apelat de Luni până Joi în intervalul orar 08:30 – 16:30 şi Vineri în intervalul orar 08:30 – 14:00”, se arată în comunicatul de presă primit de la CNADNR SA.

Numărul de telefon 1761 este unic  şi pentru clienţii Orange, operatori de telefonie mobilă cu care CNADNR a încheiat convenţii ce au ca obiect încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS.