Rovinhud, ediția de toamnă cu vinuri românești în prim plan. Profitul obținut în urma evenimentului este destinat copiiilor cu dizabilități

salon de vinuri rovinhud

ROVINHUD WINE SHOW îi invită pe timișoreni la o ediție specială de toamnă în care vor avea ocazia să descopere sau să aprofundeze complexitatea soiurilor autohtone românești. Evenimentul de o zi va cuprinde un salon cu degustări de vinuri și o serie de masterclass-uri susținute de experți în domeniu.

Evenimentul va avea loc în 12 noiembrie, la Hotel Timișoara, în sala Convention Center și își propune să promoveze vinurile de calitate, de data aceasta cu accent pe soiurile românești, și abilitățile persoanelor cu dizabilități care se vor implica în organizarea lui.

„Șarbă, Plăvaie, Mustoasă de Măderat, Frâncușă, Zghihară, Crâmpoșie selecționată, Novac, Băbească neagră vă spun ceva? În cadrul acestei ediții speciale punem accentul pe soiuri autohtone pentru că trebuie să valorificăm bogățiile care nu se regăsesc în alte țări și care dau unicitatea României.”, a spus Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

masterclass rovinhud foto cristian tzecu

Pe lângă standurile cramelor din România care cultivă soiuri autohtone, la această ediție va fi amenajat și un stand cu Furmint, Kékfrankos, Zenit și vinurile de desert Szamorodni și Aszú din Ungaria. Vor putea fi degustate, de asemenea, soiurile Floricica și Viorica, pe lângă Fetești și Rara neagră din Republica Moldova.

Masterclass-urile de anul acesta vor fi susținute de experți în domeniu și de vinificatori. Se începe cu un „duel” al spumantelor din soiuri autohtone românești și maghiare prezentate de doi experți și educatori de vin recunoscuți la nivel internațional – Imre Szakács-Orha DipWSET și László Bálint IW. Apoi, vinificatorii din Banat, Dealu Mare, Moldova și Szekszárd (HU) vor prezenta experiențele lor privind soiurile autohtone în cadrul a altor trei masterclassuri.

Ziua se va încheia cu o cină gourmet, la Restaurantul Merlot, pregătită la patru mâini, de doi renumiți bucătari șefi din Timișoara: Daniel Cheregi și Nicu Guștere. La cele 5 feluri de mâncare, printre care se numără tartar de vită, pește red mullet, scoici Saint Jaques, tortelloni cu ricotta și smochine cu spumă foie gras, mușchiuleț de căprioară și papanași cu gem de gutui, se vor asocia 10 vinuri extraordinare, din România și Ungaria.

Ca la fiecare ediție, toți experții care susțin masterclass-urile participă voluntar, la fel ca organizatorii, iar întreg profitul obținut în urma evenimentului este destinat unui fond de urgență pentru copiii cu dizabilități care au nevoie de sprijin financiar în mod urgent și neprevăzut, administrat de Fundația ROVINHUD.

Mai multe detalii despre programul zilei și bilete pot fi aflate aici.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/