Ca în fiecare an, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin a organizat în curtea Școlii cu Clasele I-VIII nr. 12 din Reșița, concursul educativ: „Educație rutieră, educație pentru viață”, faza pe județ.
Cinci echipe au participat astăzi la concurs. Acestea au fost formate fiecare din câte patru coechipieri, doi elevi de generală și doi elevi de liceu. Participanții au fost nevoiți să-și arate îndemânarea de a circula cu bicicleta pe parcursul a două probe practice: proba poligonului și traseul „Parcul-Școala”. Trecerea printre jaloane, peste calea ferată improvizată, semnalizarea într-un sens giratoriu au fost doar câteva din obstacolele la care participanții au fost supuși în cadrul acestor probe practice.
Din cadrul concursului au făcut parte și două probe teoretice: o probă scrisă, un test de întrebări, și o probă de arbitraj, unde elevilor li s-au evaluat abilitățile de observare, dar și corectitudinea notării. Toate cele patru probe au fost arbitrate de comisarul-șef Mihai Bolintiș, care a fost puțin dezamăgit de numărul mic de școli participante: „Îmi pare rău că de data aceasta participarea nu este așa de numeroasă ca în alte ediții, înainte erau mai multe școli interesate să participe la astfel de concursuri”, a spus comisarul-șef. Concurenții care au participat la concurs sunt cei de la Liceul teoretic „Tata Oancea”, Școala cu Clasele I-VIII nr. 1 din Bocșa, Liceul Pedagogic „C.D. Loga” din Caransebeș, Liceul „Mircea Eliade”, Școala nr. 12, Liceul Teologic Baptist, Școala nr. 8, Liceul „Traian Vuia” și Școala nr. 7, toate din orașul de pe Bârzava. Ordinea în care participanții au efectuat probele a fost trasă la sorți. Elevii din echipele participante au fost instruiți și pregătiți înainte de concurs de către un cadru didactic îndrumător care a fost prezent astăzi în curtea școlii pentru încurajări și ultime indicații.
Cine sunt câștigătorii
Locul întâi a fost câștigat de Bocșa, Liceul Teoretic „Tata Oancea” și Școala nr.1, poziție consacrată de multă vreme de aceste școli. Ei vor reprezenta județul la faza națională a concursului „Educație rutieră, educație pentru viață”, fază pentru care membrii echipei bocșene vor trebui să se pregătească și mai mult. Cu toate acestea, spune unul dintre participanți, nu va fi ceva dificil pentru că nu e prima dată când reprezintă județul la o astfel de ediție pe țară.
„Ideea de bază a acestui concurs este să vă sensibilizăm cu ajutorul jocului, să înțelegeți importanța educației rutiere și respectarea regulilor de circulație, astfel încât să avem copii sănătoși care se întorc cu bine acasă”, comisar-șef, Mihai Bolintiș.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629970117365″]