Rotary Club Caransebeș te invită la „Cupa Canină Banatul Montan”

Frumusețea canină este prezentată în expoziția anuală la Caransebeș, ajunsă la ediția a IV-a. La „Cupa Canină – Banatul Montan” sunt așteptați caransebeșenii cu câini de rasă și nu numai.

fiind un concurs amator sunt acceptați toți câinii, în special pentru socializare, acomodarea în lesă, distracția copiilor și aflarea de informații noi despre hrană, vaccinare și mediul de creștere. Acțiunea se va desfășura în parcul Teiuș, sâmbătă, de la ora 10.00, este organizată de către Rotary Club Caransebeș, iar înscrierile se mai pot face până joi, ora 18.00, la membrii clubului Rotary, dintre care amintim pe medicul veterinar Alin Deteșan – 0745.601.674 sau Agnes Ispas – 0744.605.507.

„Este bine ca proprietarii de câini să ajungă la noi înainte de concurs, pentru că în funcție de numărul participanților se tipăresc diplome, se realizează un catalog în care sunt trecuți toți participanții. Se plătește o taxă de înscriere de 50 de lei pentru un câine și câte 40 de lei pentru doi sau mai mulți câini înscriși în concurs. Este un concurs amator și de aceea nu putem să aducem arbitri oficiali de la concursurile naționale, însă sunt oameni care își dau toată silința pentru ca acțiunea să fie pe placul oamenilor, pentru că pentru ei organizăm: să învățăm copiii să fie responsabili cu animalele, să se obișnuiască să le plimbe în lesă, să le hrănească, să le perie, de aceea vor fi concursuri privind cea mai frumoasă tunsoare, cea mai frumoasă echipă copil – câine, cel mai ascultător patruped și exemplele pot continua”, ne-a declarat medicul veterinar Alin Deteșan.


Acțiunea are ca scop principal promovarea culturii chinologice în rândul copiilor și nu numai. Vor fi prezenți reprezentanți ale unor companii care produc hrana pentru câini, care vor sta la dispoziția celor interesați să afle informații despre nutriția animalelor. „Este o activitate care trebuie promovată și la noi, nu numai să ținem câinii acasă, la curte și atât. Trebuie scos din confortul lui să socializeze atât câinele, cât și stăpânul care poate afla lucruri noi”, a mai menționat Alin Deteșan.

Reprezentantul Rotary Club a mai adăugat că, fiind un concurs de amatori, cea mai importantă este participarea, fiind o acțiune recreativă. De asemenea cei care vor veni sâmbătă în „Teiuș” îl vor vedea la lucru pe Thor, câinele ciobănesc german de căutare al Poliției Municipale, antrenat de Sorin Nichescu.