Rotary Club Caransebeș aduce la Spitalul Municipal cea mai mare finanțare obținută într-un proiect

Clubul Rotary Caransebeș a primit vizita a doi membri Rotary din Germania, care, alături de caransebeșeni, vor depune eforturi pentru a obține fonduri de 78.000 de euro pentru achiziția de aparatură medicală la Spitalul Municipal de Urgență.

Delegația a fost primită de primarul Felix Borcean la Primărie, după care a făcut o vizită la Spitalul de Boli Infecțioase – Secția Pneumologie, acolo unde se intenționează să fie adus în cadrul proiectului un bronhoscop, marca Storz. De asemenea, rotarienii au vizitat și Spitalul Municipal de Urgență, unde vor fi aduse două monitoare funcții vitale pentru Secţia de Pediatrie, 3 defibrilatoare și 15 computere complete și mobilier de la un spital din Belgia. Proiectul a fost depus de către  Rotary Club Meerbusch-Büderich din Germania, District 1870, parteneri principali, clubul gazdă fiind Rotary Club Caransebeş.

Potrivit managerului de proiect din cadrul Rotary Caransebeș, prin acest proiect se vor finanţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeş, şi lucrările de montare a instalaţiei de gaze medicale în Blocul Operator al spitalului.

Werner Schumacher de la Rotary Club Meerbusch – Büderich, cel care a depus cererea de Grant, ne-a declarat că la acest proiect participă, pe lângă cluburile din Caransebeș și Meerbusch – Büderich, și Rotary Club Houhalen din Belgia, Rotary Club Linz – Austria, Rotary Club „Mihajlo Pupin” Pancevo – Serbia, Rotary Club Meerbusch şi Rotary Club Uffenheim.

În paralel, la spitalul din Caransebeș același Werner Schumacher s-a implicat în donarea de mobilier de la un spital din Belgia, în urma dezafectării unității medicale. De altfel, Schumacher ne-a declarat că de 10 ani vine în Caransebeș în baza bunei colaborări cu Congregația Surorilor Franciscane, proiectele sociale fiind în rândul copiilor și bătrânilor:

„Cererile noastre pentru acest proiect sunt deja înaintate, acestea trebuie să ajungă la Organizația Mondială Rotary cu sediul în SUA, sper ca în luna decembrie comenzile să poată fi lansate. Noi am și adus astăzi un obiect simbolic care semnifică demararea proiectului nostru. Este vorba de un scaun cu rotile pentru Secția de Pediatrie a spitalului. În cadrul acestui proiect se vor mai cumpăra și scaune cu rotile și cadre de susținere pentru Congregația Surorilor Franciscane, care ajută foarte mulți bătrâni și copii proveniți din familii defavorizate”, ne-a menționat Werner Schumacher.

„Fondurile cu care clubul nostru participă la acest proiect au fost adunate cu ocazia Balului de Caritate din luna martie 2018 şi la acţiunea de adunare de fonduri «Gulaşul caritabil» din cadrul Serbărilor Cetăţii din luna septembrie 2018. Toţi cei care au participat la bal sau au cumpărat câte o farfurie de gulaş au pus umărul la realizarea acestui proiect. Vrem pe această cale să reamintim că Rotary Caransebeș a mai mulat parte în 2009/2010 la un proiect Matching Grant, iniţiat de Rotary Club Dortmund-Germania, având ca obiect oferirea unui meniu zilnic timp de un an pentru 75 de copii din familii defavorizate din Caransebeș. Proiectul s-a derulat pe plan local în parteneriat cu Congregaţia Surorilor Franciscane şi a avut o valoare de 75.000 euro. Acest proiect, model de conlucrare între cluburi, demonstrează că disponibilitatea de a dona a membrilor comunităţii, împletită cu munca voluntară a membrilor cluburilor Rotary, poate duce la realizarea unor obiective importante”, ne-a menționat Agnes Ispas, reprezentant Rotary Caransebeș.