Rosso-nerii, tăvăliți de zimbri!

explo 1000x200

Zimbrii din Baia Mare i-au ținut în genunchi timp de jumătate de o oră pe mielușeii lui Ilie Vaidasigan, dar le-au adminstrat în final o înfrângere care, prin scorul de pe tabelă, nu doare atât de tare: 22-26 (7-18).

Minaur s-a distrat pur și simplu în Polivalenta reșițeană în fața unei echipe a rosso-nerilor excesiv de cuminte, care în primele 20 de minute parcă a avut interzis să faulteze la linia de 9 metri și să mai întrerupă din acțiunile oaspeților. Csepreghi a marcat din toate pozițiile, nestingherit de nimeni, iar Minaur a condus cu 10 și chiar 12 goluri diferență. Ofensiva reșițeană a punctat de numai trei ori în tot acest interval, astfel că Minaur a schimbat liniile. Nici măcar așa forțele din teren nu s-au mai echilibrat, dar totuși, proporțiile scorului s-au limitat considerabil până la urmă. La pauză, reșițenii au intrat cu un handicap de 11 goluri, muștruluiți din tribună și de pe banca tehnică să se întoarcă bărbați.

Și au făcut-o! Pe fondul unei relaxări în tabăra băimărenilor, care au jucat toată repriza secundă cu linia de schimb, rosso-nerii au arătat cu totul altceva. Altă viteză, mult mai multă agresivitate și o cu totul altă determinare. Iar toate astea au făcut ca în final scorul să fie decent. Reșițenii au defilat în Divizia A, dar printre zimbri s-au convins și ei că e altceva. Se anunță un sezon complicat pentru CSM, dar pasiunea și sacrificiul au învins de prea multe ori valorile individuale și banii pentru ca băieții lui Ilie Vaidasigan să fie resemnați după doar câteva etape. Iar aici un rol important îl are și publicul, care s-a comportat exemplar, aplaudând în semn de încurajare o echipă care a vrut, dar n-a putut mai mult.

„Le mulțumesc oamenilor din tribună pentru susținere, pentru că sunt aproape de noi. Am avut o primă repriză dezastruoasă. Acasă nu reușim să facem ceea ce ne dorim, ce pregătim la antrenament. În repriza secundă am căutat să intrăm în joc, dar diferența de la pauză era deja prea mare. Valoarea individuală și-a spus cuvântul”, a declarat după joc antrenorul Ilie Vaidasigan.