Rosso-nerii pot condamna Gloria la retrogradare!

Gloria şi CSM se întâlnesc astăzi în derbiul Reşiţei la fotbal, un meci din etapa a 17-a a Ligii a III-a. Partida are loc pe stadionul grupării din Govândari şi începe de la ora 15.

Echipa pregătită de Leo Doană a păşit cu stângul în sezonul de primăvară şi vine în Govândari pentru a recupera punctele pierdute etapa trecută acasă, după 0-1 cu CFR Simeria. Gloria nu stă deloc bine în clasament, este penultima şi are şanse minime să se salveze. Practic, un eşec în faţa concitadinei înseamnă în mare măsură şi despărţirea din vară de cel de-al treilea eşalon al fotbalului românesc. Rosso-nerii nu pot face niciun fel de concesii, chiar dacă relaţiile dintre cele două cluburi sunt mai bune ca niciodată. În iarnă, CSM şi Gloria au schimbat între ele mai mulţi jucători, astfel că fotbalişti crescuţi în Govândari joacă acum în roşu şi negru şi invers, juniori formaţi în Valea Domanului apără culorile alb-albastre. Un lucru care părea imposibil în urmă cu câţiva ani din cauza ambiţiilor greu de înţeles.

„Gloria se află într-o situaţie grea, dar nici noi nu stăm grozav. E clar că trebuie să câştigăm acest joc, mai ales după ce am pierdut în prima etapă. Ne-am pregătit bine, am jucat bine în meciurile amicale şi mi-am pus multe speranţe în acest retur de campionat. Vom fi atenţi şi la echipa Gloriei, pentru că avem acolo mulţi jucători trimişi de noi şi vrem să vedem cum se descurcă”, a declarat Cristian Bobar, preşedintele CSM Reşiţa.

Tot astăzi, Autocatania Caransebeş joacă în deplasare, la Naţional Sebiş.