Rosso-nerii, pe urmele campionilor! Semenicul e prea mic pentru CSM Reșița!

Fotbaliștii din Valea Domanului s-au reunit astăzi sub comanda lui Dorinel Munteanu și se pregătesc pentru primul cantonament centralizat, într-un loc de poveste, acolo unde tehnicianul le-a pregătit pentru performanță pe campioanele Oțelul Galați și CFR Cluj.

CSM Reșița începe sezonul de primăvară în Liga 2 de fotbal sub linia roșie a clasamentului, cu un handicap de patru puncte față de echipele care evită retrogradarea. Nemulțumit de lotul de jucători, Dorinel Munteanu schimbă vreo opt jucători. Patru transferuri sunt deja rezolvate. Alte patru se vor perfecta zilele următoare. „Așa cum am spus după ultimul joc, vor fi schimbări majore la nivelul lotului de jucători. Am speranța că până la primul joc oficial echipa va fi într-o formă foarte bună și ne vom atinge obiectivul, chiar dacă ne va fi foarte greu. Și alte echipe se întăresc, nu numai noi. Noi aducem vreo opt jucători”, a spus tehnicianul reșițean. 

„Suntem optimiști, dar ne așteaptă un retur foarte greu. Avem șansa noastră și trebuie să jucăm până la final. Dodoi și Buș urmează să ajungă zilele următoare la Reșița. La fel și Ispas, pe care l-am adus de la CFR Cluj, un junior născut în 2000, fundaș stânga, care s-a antrenat timp de un an cu prima echipă a lui CFR. Alin Țegle, de la U Craiova, jucător luat în lotul primei echipe, dar care a suferit o accidentare, e și el rezolvat. Mai facem și alte transferuri, am și ratat un fundaș central pe care l-am dorit foarte mult, a ales o echipă de Liga 1”, a adăugat președintele Cristian Bobar.

1000x100 casa brutarului

CSM Reșița pleacă luni în primul cantonament, la munte, la Vatra Dornei. „Acolo am găsit condițiile cele mai bune. Mi-aș fi dorit să ne pregătim pe Semenic, dar nu am găsit locuri pentru un cantonament bine făcut, care înseamnă și condiții de refacere, sală de forță și altele. Apoi plecăm în Turcia pentru meciuri de verificare, avem deja câteva stabilite cu echipe de prima ligă din Danemarca și Bulgaria”, a explicat Dorinel Munteanu. Președintele CSM Reșița spune însă că antrenorul a avut și un motiv legat de superstiție atunci când a ales Vatra Dornei pentru cantonament. „Este și o superstiție de-a lui Dorinel Munteanu. A mers acolo cu Oțelul, cu CFR, cunoaște foarte bine zona, a fost și o ofertă foarte bună făcută de cei de acolo. Vrem să avem cele mai bune condiții de pregătire”, a precizat Bobar. 

La reunirea lotului de astăzi au fost prezenți și Szijj, și Bagherea, doi tineri ai clubului care au lipsit o perioadă mai lungă de timp. „Ambii încep normal, spune președintele Bobar, au făcut recuperare, vor merge cu noi în cantonament, doctorii spun că pot începe pregătirile normale cu echipa după accidentările suferite”.