Rosso-nerii, la pământ! Grași, dar cu calități!

CSM Reșița a câștigat primul meci cu Leo Doană revenit pe banca tehnică, 1-0 la Ghiroda, dar antrenorul remarcă faptul că echipa termină benzina mult prea repede pentru a putea acumula puncte pe măsura pretențiilor.

Doană s-a întors la prima echipă a clubului din Valea Domanului după ce în urmă cu două sezoane terminase campionatul Ligii 3 pe locul secund și se întorsese la centrul de copii și juniori. Potrivit președintelui Cristi Bobar, Doană nu a fost ales deoarece ar fi o soluție ieftină pentru club, ci pentru că a dovedit că poate construi o echipă performantă, în care cel puțin nucleul să fie format din jucători crescuți de mici în roșu și negru. „Aș vrea să le mulțumesc domnului Bobar și domnului primar că au apelat din nou la serviciile mele. Referitor la lot, la echipă, într-o săptămână nu am apucat să-i cunoasc foarte bine pe jucători, dar mi-am făcut o primă impresie. Sunt jucători cu calități. Am stat și eu de vorbă cu ei, luați individual sunt jucători care au jucat în Liga 2 și Liga 1, dar rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor. Le-am spus că au valoare individuală, dar nu știu care e cauza de nu s-au exprimat pe măsură în teren. Am stat de vorbă cu ei, din punct de vedere fizic sunt la pământ. Nu vreau să vorbesc de cei care au fost înaintea mea, că nu-i frumos. Dacă suntem la nivelul ăsta, toți avem aceași valoare, pentru că dacă aveam o altă valoare am fi mai sus. Am făcut un antrenament fizic și au început să se vaite. Nu e ok. Și tactic, în teren, sunt puțin deficitari, dar sper până în iarnă să reglementez aceste două lucruri. La Ghiroda, în minutul 60 mi-au spus că au căzut fizic”, a declarat Leo Doană, lovind indirect în fostul antrenor Octavian Benga.

Actualul tehnician spune că unii dintre jucători au kilograme în plus, dar totodată a remarcat că cei cu experiență, cu salarii mari și de la care se așteptau foarte multe, n-au dat absolut deloc satisfacție, tocmai de aceea nu s-a opus plecării acestora. „Sunt soluții. Miranda nu a prea jucat, Mardare la fel, de Curtuiș, îmi pare și mie sincer rău, dar s-a accidentat. Nu aș fi renunțat la el, dar Miranda și Mardare nu ne-au ajutat cu nimic până în prezent. Luați individual, jucătorii de acum sunt mai valoroși decât cei pe care i-am avut acum doi ani, dar nu am înțeles de ce nu s-au exprimat în teren ca și grup”, a mai spus Doană.