Din pragul falimentului, la superlativ! La Aquacaraș, problemele s-au rezolvat din pix!

Potrivit unui document semnat de cei șase membri ai Consiliului de Administrație al societății de apă și canal din Caraș-Severin, activitatea este una eficientă și în niciun caz generatoare de faliment, așa cum strigă disperați primarii orașelor din județ, care au rămas cu străzi sparte și o sumedenie de probleme pe cap!

În fața unor consilieri județeni muți, raportul de activitate al Consiliului de Administrație de la Aquacaraș, raport privitor la perioada august 2017 – august 2018, atașat mapei de ședință din luna octombrie, a trecut aproape neobservat de ochii nevinovaților aleși județeni. De la toate partidele! Să fie de vină salariile fabuloase de la Aquacaraș și lipirea pilelor de borcanul cu miere?! Răutăți gratuite! Ce le-a scăpat consilierilor județeni care s-au făcut că nu văd raportul CA al Aqucaraș?! Activitatea atât de eficientă a societății conduse de Nicolae Miu Ciobanu (foto) încât toate problemele pe care le semnalau cu disperare edilii-șefi au dispărut parcă peste noapte. Cel puțin pe hârtie, sub semnăturile Dianei Panduru, lui Iulian Georgevici, Adelin Tuță, Mihai Chelbea, Vadimir David și Solomiei Andreș.

În două din cele șase pagini ale raportului transmis consilierilor județeni, membrii CA ai Aquacaraș descriu obiectul de activitate al societății și prezintă câteva aspecte din Statutul acesteia. În altele două se laudă cei șase membri ai forului decizional cu hotărârile luate în ultimul an. Cele mai multe, chestiuni obligatorii, organizatorice, nimic deosebit. În finalul raportului apar, în două fraze, și câteva aspecte legate de situația financiară și de mananagementul de la Aquacaraș: „S-a ameliorat în mod simțitor ponderea cheltuielilor cu personalul în total cheltuieli de la 70% în august 2017 la 42% în luna iunie 2018. Consiliul de Administrație apreciază că a depus o activitate eficientă, fiind întreprinse măsurile necesare pentru asigurarea desfășurării activității în condiții normale, iar obligațiile ce îi revin conform contractului de mandat au fost îndeplinite”. Păi dacă așa stau lucrurile, atunci de ce tot făceau scandal Mălăiescu, Torma, Borcean, Cismăneanțu, Popa și ceilalți?!