Rosso-nerii au bătut la Craiova și refac calculele promovării! Un X e suficient pentru ca Reșița să meargă în Liga a II-a!

CSM Reșița a învins cu 2-0 (2-0) a doua echipă a Universității Craiova, pe Stadionul Extensiv, și păstrează șanse reale la promovare în ciuda faptului că ocupă doar locul patru în clasament!

Dubla lui Costin le-a adus trei puncte așteptate băieților lui Daniel Oprița, iar în Valea Domanului se fac în continuare calcule. Și asta pentru că promovarea nu e în niciun caz jucată! CSM Reșița are toate șansele să fie echipa care va juca de la anul în Liga a II-a, chiar dacă încheie sezonul pe locul patru și în ciuda faptului că pe teren a rămas datoare în foarte multe jocuri.

Cert este deocamdată că locul patru pe care îl ocupă rosso-nerii astăzi, cu două etape înainte de finele campionatului, este de fapt locul doi. Federația Română de Fotbal a permis înscrierea în competiție a puștilor de la Centrul Național de Pregătire Timișoara, însă cu caracter semioficial. În sensul că punctele obținute în meciurile cu juniorii lotului național se șterg după ultima etapă. CSM Reșița a luat doar patru puncte din confruntările cu CNP Timișoara, în timp ce echipele care o devansează în clasament, Național Sebiș și CSM Lugoj, 6. Cele două au câte 56 de puncte. Vor pierde câte șase, astfel că ajung la 50. CSM are 55, dar va pierde doar patru și rămâne cu 51! Adică pe locul doi.

Cu Șirineasa, care în momentul de față e promovată matematic, lucrurile sunt simple și complicate în același timp. După aplicarea aceleiași reguli, echipa din Petroșani rămâne cu 60 de puncte. Cu nouă peste CSM și cu avantajul meciurilor directe. La nouă puncte, vorbește tot mai multă lume, s-ar ridica penalizarea pe care Șirineasa ar urma să o primească de la comisiile federației pentru încălcarea unor prevederi din regulament. Numai că, spune președintele CSM Reșița, Viorel Lolea, clubul lui Nicu Sarcină ar avea și alte probleme care atrag în mod firesc sancțiuni mult mai drastice, printre care și interzicerea dreptului de a promova într-un eșalon superior. Trupa lui Oprița păstrează însă șanse și dacă sancțiunea ar consta în penalizarea cu nouă puncte. Mai sunt două etape de jucat din care CSM nu are voie să iasă fără maximum de puncte: acasă, cu Ghiroda, și în deplasare, la Filiași. Șirineasa are însă meci greu runda viitoare, la Lugoj. Un X le-ar fi suficient astfel rosso-nerilor chiar și în cazul în care Șirineasa va fi sancționată doar cu nouă puncte și nu mai drastic de atât!