Romi, nu fi trist, va veni și vremea ta să faci ceva pentru județ

Bă Romi, tu îți mai amintești ce ai promis în campania electorală? Că o să duci magistrala de gaze de la Herculane până pe Valea Almăjului, iar de acolo la Moldova Nouă. Parcă te văd cu markerul în mână în fața planșei: „pe aici trece, pe aci ocolește, pe dincolo face la dreapta, acolo se oprește să-și tragă sufletul, mai la stânga coboară.” Și ce s-a ales din toată mâzgălitura ta de atunci, puiucule? E prea devreme să se materializeze? Te cred, Romi, te cred, la fel cum i-am crezut și pe alți politicieni, fraierindu-ne în campaniile electorale din ultimii 30 de ani. Măcar tu ai o scuză că poți să fii orice, numai politician, nu.

Da’ de drumul ăla expres din programul vostru de guvernare ce se mai aude? Îl mai faceți sau nu? A, e urcat pe planșă. Înțeleg. Întâi trebuie desenat (tot cu markerul ăla sau cu altul?), apoi găsită soluția tehnică și abia după aia vedeți de unde faceți rost de bani. Că vorba lu’ Gogu, fără bani în buzunar nu poți cumpăra nici măcar o eugenia. E bine că rămâne de actualitate și în campania electorală din 2024, că nu cere de mâncare.

Auzi, da’ cu noua Unitate de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean cum rămâne? O terminați sau nu în mandatul ăsta? Nu e grabă, dar totuși… Că știi cum e, bă Romi, vorba e vorbă. Ați promis că în doi ani o dați în funcțiune și o cam trecut jumătate de an de la data aia. Și nimic. Să avem răbdare? Așa spui tu? Până în mandatul viitor când o să sădești de jur împrejur panseluțe? Bine, bă Romi, dacă tu zici, așa rămâne. La urma urmei, la ce ar folosi UPU ăsta nou-nouț la un spital cum este ăsta, vechi de jumătate de secol? Apropos de spitale. Parcă și ăla modular ar fi trebuit terminat luna asta. Mă înșel? A, ai cerut din start o păsuire de un an? Adică în timp ce îl desenai cu markerul pe planșa aia electorală? Deci știai de atunci că nu va fi terminat în august 2022? Bravo matale! Asta înseamnă să fii… Nici nu mai știu cum să zic.

Și întârzierea asta e tot din cauza banilor? Te cred, Romi, te cred. De unde, bă, dacă țara e săracă? Tu ai vrea să faci multe, că idei ai, dar dacă nu sunt bani. Și în cazul noului spital județean tot despre lipsa banilor vorbim? Cum? Aici e puțin mai complicat? Că bani s-ar mai găsi, dar de când cu războiul ăsta din Ucraina, au cam dispărut de pe piață markerele. Ptiu, drace! Ai dreptate. Degeaba ai bani dacă nu ai markere să desenezi, să schițezi, să mâzgălești spitalul cel nou pe planșă.