Discuții, la Timișoara, pentru un parteneriat cu Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a aeroportului

ait 3

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi au fost prezenți, miercuri, la Timișoara, însoțiți de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și secretarul de stat Bogdan Mândrescu, ca să discute despre un potențial parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal Cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”. 

Întâlnirea a avut loc ca urmare a discuțiilor purtate în luna iunie de ministrul Sorin Grindeanu cu partea emirateză, a anunțat biroul de comunicare al aeroportului, printr-un comunicat de presă.

„Un parteneriat Timișoara – Abu Dhabi în domeniul dezvoltării infrastructurii de cargo a Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia ar fi o oportunitate extraordinară. Acest nou pas în discutarea unei relații de colaborare deschide perspective foarte serioase. Mulțumim conducerii ministerului pentru susținere și pentru oportunitatea creată.”, a spus directorul general al AIT TV, Daniel Stamatovici.

Construcția Centrului Intermodal Timișoara este estimată la 300 de milioane de euro. Acesta ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

ait 1