Romeo Dunca și-a câștigat dreptul la demnitate, onoare şi bună reputaţie! Prin sentință judecătorească!

romeo dunca (3)

Milionarul timișorean, astăzi președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, obligă printr-o sentință definitivă Primăria Turnu Ruieni să retracteze cele afirmate la adresa într-un comunicat de presă.

Între Romeo Dunca și fostul primar din Ruieni, Mihai Maralescu, s-au schimbat cuvinte dure, jignitoare, de multe ori și de fiecare dată în spațiul public și s-au formulat cereri de chemare reciprocă în judecată. La începutul lui martie 2019, consecință a unor postări pe Facebook prin care se anunța că mai mulți schiori au rămas suspendați pe telescaunul firmei lui Romeo Dunca, Primăria Turnu Ruieni a emis un comunicat de presă. Turiștii erau astfel avertizați „să nu folosească instalațiile gestionate de Nordica Turism SRL și Dunca Imobiliare SRL, deoarece nu sunt autorizate și evaluate conform legii. (…) Telescaunul Vâlsanu nu a fost recepționat, de aceea nu este autorizat, funcționând în mod ilegal.”, se arăta în comunicatul de presă semnat la acea vreme de primarul Mihai Maralescu, postat pe pagina de Facebook a Primăriei.

Romeo Dunca a chemat Primăria Turnu Ruieni în judecată. Mai întâi, Judecătoria Caransebeș i-a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de împreună cu SC Dunca Imobiliare SRL şi SC Nordica Turism SRL şi, în consecinţă, a dispus „obligarea pârâtei să înceteze încălcarea drepturilor nepatrimoniale la demnitate, onoare şi bună reputaţie a reclamanţilor şi să retragă de îndată comunicatul de presă înregistrat sub nr. 817 din data de 04.03.2019, emis de Primăria Comunei Turnu Ruieni şi publicat pe reţeaua de socializare.”

Mai mult, instanța a obligat Primăria Turnu Ruieni la plata către fiecare reclamant a sumei de câte 10.000 lei cu titlu de daune morale pentru prejudiciul creat şi nereparat. Soluția magistraților de la Judecătoria Caransebeș a fost atacată, dosarul ajungând, în urma admiterii cererii de strămutare, la Tribunalul Arad. Aici a fost confirmată ca fiind corectă hotărârea magistratului de la Caransebeș. Primăria Turnu Ruieni e bună de plată, iar actualul primar, Cosmin Belci, trebuie să elimine de pe pagina de Facebook a instituției comunicatul de presă semnat de fostul edil, comunicat prin care lui Romeo Dunca nu i s-ar respecta dreptul la demnitate, onoare şi bună reputaţie.