Parchează unde vrei pe riscul tău! Reșița va începe să ridice mașinile staționate neregulamentar

cable attached to broken down car being pulled onto tow truck

În Reșița nu se va mai parca aiurea! Consiliul Local a aprobat Regulamentul de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. Se aplică taxe de sute de lei pentru ca șoferul să o poată recupera.

Mașinile staționate neregulementar vor fi ridicate de către Serviciul Public – „Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local”, însoțiți de polițiști locali și agenți de la Poliția Rutieră. Șoferii obișnuiți să parcheze care cum apucă riscă să scoată din buzunar 500 de lei pentru ridicarea și transportul vehiculului, la care se poate adăuga suma de 100 de lei pe zi pentru depozitare și pază. Hotărârea va intra în vigoare de la 1 septembrie.

Iată seria de condiții pentru procesul de ridicare:

leader board 728 x 90 px

• Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează pe durata a 24 de ore.

• Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.

• Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situaţia în care prezenţa unor persoane fizice şi juridice în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative.

• Ridicarea vehiculului se dispune, în scris, prin dispoziţie de ridicare, care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele informaţii:

a) data, ora şi locul ridicării vehiculului;

b) gradul profesional, numele şi prenumele poliţistului local care poate dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi unitatea din care acesta face parte;

c) indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată;

d) menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului;

e) menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul;

f) date privind numărul de înmatriculare/înregistrare şi marca vehiculului.