Romeo Dunca: „Prea multe nu se pot face!”

drum forotic

Criticat dur pentru halul în care se prezintă drumurile județene din Caraș-Severin, președintele Consiliului Județean nu le dă speranțe de mai bine cărășenilor nici în perioada următoare!

De modernizat drumuri județene aproape că nici nu se vorbește în Consiliul Județean. Se caută în schimb soluții pentru a fi reparate. Cele mai proaste dintre ele, că pentru toate nu există bani. Pentru reparații nu avem altă șansă decât de a mai primi ceva bani de la centru. Momentan avem 5,2 milioane lei, din ei trebuie neapărat să cheltuim pentru 4 poduri calamitate. Ar trebui să le reparăm. Avem la Slatina-Timiș disponibili 3 milioane,  dar reparația este 5 milioane. La Dognecea ne mai trebuie 3-4 milioane față de ce am primit de la guvern. La Berzovia avem 2 milioane, iar necesarul este de 6! Nu mai vorbesc de cel de la Naidăș.”, a explicat Romeo Dunca.

Șeful Consiliului Județean speră într-o concurență mare pentru proiectele scoase la licitație, concurență care să ducă la economii, iar banii respectivi să-i direcționeze apoi către repararea drumurilor din județ. „Am primit niște bani înapoi de la un proiect european. Sperăm ca la închiderea licitației la Spitalul Județean, având în vedere că sunt 9 ofertanți, să facem niște economii. Situația nu este ușoară. Toată lumea vede situația județului, dar chiar și cu acești 5 milioane pe care astăzi îi avem, prea multe nu se pot face!”, a adăugat președintele CJ.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Ceva speranțe de mai bine există pentru DJ 571 – Intersecție DN 57 – Moldova Nouă – Cărbunari – Sasca Montană – Ciuchici și pentru DJ 608 – Plugova – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca, pentru a căror modernizare s-au depus proiecte pe diferite axe de finanțare. Pentru contribuția administrației județene, Romeo Dunca a propus accesarea unui credit. E vorba despre o finanțare rambursabilă în valoare totală de aproape 40 de milioane de lei, în care mai sunt cuprinse alte două proiecte: spitalul modular și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. „S-a aprobat creditul. Este un lucru bun pentru că putem să mergem mai departe.”, a spus Dunca.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/