Romeo Dunca poate (re)aduce apa termală în toate bazele de tratament din Băile Herculane!

dunca romeo

Monopolul pe care grupul infracțional de pe Valea Cernei l-a pus pe izvoarele a căror apă are efecte miraculoase se încheie după 20 de ani de șmenuri, timp în care Băile Herculane numai stațiune balneară nu a fost!

Apa termosulfuroasă devenise un lux în bazele de tratament din milenara stațiune după privatizarea scandaloasă a SC Hercules, societate care avea în patrimoniu infrastructura hotelieră și licența de exploatare a izvoarelor, precum și rețeaua de distribuție. Monopolul pus pe apa făcătoare de adevărate minuni a lăsat goale bazinele din multe hoteluri, clienții fiind pur și simplu păcăliți prin omisiune, îmbăindu-se într-o apă obișnuită, încălzită la o anumită temperatură. Alții au cumpărat apă termosulfuroasă pe care au transportat-o în propriile baze de tratament cu cisterna. Au fost și câțiva norocoși, care au forat și au dat de apă termală în vecinătate. Toate aceste situații ar putea fi date uitării. Primăria Băile Herculane și Primăria Mehadia și-au arătat deja intențiile de a participa la licitația la care va fi scoasă anul viitor licența de exploatare a izvoarelor termale. La fel și Consiliul Județean Caraș-Severin.

„Am făcut niște demersuri să vedem cum putem să luăm noi licența. Lucrurile sunt încurcate, degeaba avem acolo hoteluri care vor să se dezvolte dacă licența e tot a acelei societăți cu probleme. Am avut o discuție ca să preluăm noi, Consiliul Județean, licența. Ea expiră, se poate prelua. Doar rețeaua de distribuție e a societății, resursa termală poate fi preluată. Nu cunosc exact fenomenul, am cerut un raport. Noi am putea prelua oricând apa, dar nu avem ce face cu ea fără rețeaua de distribuție, nu am putea să o ducem unde se consumă. Blocajul e din partea proprietarului rețelei de distribuție. Un administrator mai bun ar fi un privat, dar nu cel care are monopol acolo. Dacă am găsi un privat serios ar fi mai simplu și mai bine, dar tot stăm de ani de zile, e totul blocat.”, a declarat Romeo Dunca, în exclusivitate pentru expressdebanat.ro.

Șeful Consiliului Județean Caraș-Severin spune că a discutat deja problema izvoarelor de la Băile Herculane cu reprezentanții Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și că e absolut necesar ca licența să fie obținută de Primăria Băile Herculane sau de administrația județeană dacă nu apare un privat interesat, dar unul serios, nu un membru al vreunui alt grup infracțional organizat.

Cristian Miclău, primarul din Băile Herculane, și-a făcut și el temele. „În 2024 va fi scoasă licența la licitație. Noi am făcut solicitare să o preluăm. Rețeaua de distribuție a apei e pe domeniul public, dar nu au acte, trebuie făcut alt circuit, căutăm soluție. Tot ce ține de această societate e în litigii, sunt numai probleme, toate eforturile noastre se lovesc de procese interminabile.”, ne-a mărturisit edilul-șef.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/