Romeo Dunca: „Nu e adevărat că Luminița Jivan a ales drumurile pe Anghel Saligny. Este total neadevărat!”

romeo dunca si luminita jivan

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin o disculpă pe Luminița Jivan, consiliera sa personală, chiar dacă aceasta e pusă în fața unui adevărat tir de acuzații formulate de procurorii DIICOT!

Organele de cercetare penală au descoperit că în Consiliul Județean Caraș-Severin și Direcția de Drumuri Județene, condusă de Maria Paulescu, s-ar fi aranjat lucrurile pentru fraudarea fondurilor obținute de instituție prin programul „Anghel Saligny”. După aceeași schemă prin care s-ar fi scurs către firmele de casă bani din PNDL 1 și 2. Romeo Dunca bagă mâna în foc, atât pentru Luminița Jivan, cât și pentru Maria Paulescu. „Nu m-a convins nimeni cum să fac lista pentru Anghel Saligny. Afirmația că este ghidată către anumite primării e de pe o altă planetă. Eu am făcut lista! Eu am făcut-o întrebând în stânga și-n dreapta, analizând nevoile județului, viziunea de viitor a mea, neîntrebând-o pe Luminița Jivan ce i se pare ei mai bine. Dacă va veni cineva să spună că eu am trecut pe Saligny ce a spus Luminița Jivan eu o să neg pentru că eu nu am cerut de la Luminița Jivan păreri, am informat că aia doresc. Am discutat cu anumiți primari, am analizat după viziunea mea situația județului, am încercat să se răsfrângă bani peste tot în județ. Dacă îmi spune cineva că Luminița Jivan a aranjat pentru nu știu ce primării… eu am alte comentarii. Aceste analize ale DIICOT mă lasă fără cuvinte. Lista a fost exact așa cum am stabilit-o eu, fără să mă consult cu Luminița Jivan și cu alte persoane acuzate de DIICOT! Eu am discutat dar cu totul alte persoane!”, a spus președintele CJ în exclusivitate pentru expressdebanat.ro.

Acuzațiile DIICOT vizează un grup infracțional, adică mai mulți oameni cu putere de decizie din CJ și Direcția de Drumuri Județene, precum și oameni de afaceri, între care concubinul directoarei Maria Paulescu. Romeo Dunca are însă toate motivele să respingă, măcar în parte, multe dintre acuzațiile formulate împotriva oamenilor care lui i-au câștigat încrederea. Cel puțin până la proba contrarie. „Eu cunosc activitatea doamnei Luminița Jivan, a doamnei Paulescu, sunt foarte mulțumit de ajutorul pe care îl am acolo. Nu înțeleg din aceste acuzații cel puțin una. Pot să spun că nu are nicio legătură cu realitatea. E vorba de aceea că Luminița Jivan ar fi ales preferențial zonele care vor fi favorizate. E total fals! Cel puțin asta e o acuzație neadevărată. Nu spun că nu au fost fraudate fondurile CJ, nu mă pronunț, un singur lucru spun: Nu e adevărat că Luminița Jivan a avut vreo importanță vizavi de modul cum s-au ales drumurile depuse pe Anghel Saligny! Este total neadevărat! Total neadevărat! Faptul că ceva total neadevărat s-a transformat într-o acuză mi se pare nepotrivit în această acțiune. Este total neadevărat! Acea alegere am făcut-o eu personal!”, a mai mărturisit Romeo Dunca pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: 

EXPLOZIV. DIICOT a tăiat brațele caracatiței din Consiliul Județean care a fraudat milioanele din PNDL și „Anghel Saligny”

NEWS ALERT. Procurorii DIICOT au descins iar în Consiliul Județean! Romeo Dunca: „Dumneavoastră îi trimiteți?!”

Romeo Dunca: „Tot ce spune DIICOT e de pe altă lume! Este total neadevărat!”