Dunca: Vela, Marșalic și Rujan să dea explicații despre împărțirea banilor!

marcel vela

Printre cei nemulțumiți de repartizarea banilor prin hotărârea de guvern din 6 octombrie se numără și Romeo Dunca. Deși Consiliul Județean Caraș-Severin este pe locul 2 în Regiunea de Vest raportat la suma primită, președintele forului consideră că parlamentarii care fac săptămânal drumuri la București ar trebui să dea explicații despre cum s-a împărțit buclucașul miliard de lei.

La ce nevoi au comunitățile din România, nicio rectificare bugetară nu este suficientă. Iar când împărțirea se face pe criterii politice, revolta este și mai mare. Romeo Dunca, deși este liberal, nu se poate declara mulțumit de cei 4 milioane de lei ce i-au revenit Consiliului Județean Caraș-Severin. „Eu sunt necăjit că am primit bani puțini. E ok, din punctul meu de vedere, la ce a primit județul. Aștept și eu niște bani și, dacă am primit 4 milioane, m-aș fi bucurat să primesc 40.”, ne-a declarat Romeo Dunca. De menționat că județul este pe locul doi în Regiunea de Vest. Doar Consiliul Județean Timiș a primit mai mulți bani, dar nu semnificativ – 4,21 de milioane de lei. În rest, Hunedoara a primit 3,84 de milioane, iar Aradul lui Gheorghe Falcă – doar 2,5 milioane.

Romeo Dunca nu a dorit să comenteze despre modul în care s-au împărțit banii în județ, în condițiile în care 90% din totalul de 21,5 milioane de lei a mers către administrațiile PNL. „Aveți politicieni care fac naveta săptămânal la București, cu ei vorbiți din punctul ăsta de vedere.”, a spus președintele CJ. Cum banii au fost împărțiți de Guvernul Cîțu, adică un guvern liberal, singurii parlamentari care ar putea da explicații sunt deputații Jaro Marșalic și Dumitru Rujan sau senatorul Marcel Vela.