Romeo Dunca habar n-are ce conțin proiectele pe care le inițiază!

romeo dunca nu stie

S-a învățat să reproșeze presei că nu promovează proiectele pe care el le inițiază în județ, dar atunci când are ocazia, habar nu are ce să spună. Romeo Dunca a dat din colț în colț în momentul în care a fost întrebat, după ședința extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, ce presupune rectificarea bugetară votată astăzi în plen. Proiect de hotărâre pe care chiar el l-a inițiat!

Președintele Romeo Dunca nu face politică, așa cum singur a recunoscut, dar nici administrație! Cel puțin, aceasta este concluzia care a reieșit după ședința extraordinară de luni, care a avut loc în sala Palatului Administrativ din Reșița și în cadrul căreia au fost supuse spre dezbatere șapte proiecte de hotărâre, șase dintre ele fiind introduse pe ordinea de zi la inițiativa președintelui Consiliului Județean.

Programată pentru ora 12.00, ședința extraordinară a Consiliului Județean s-a desfășurat pe repede-înainte, în mai puțin de 40 de minute fiind supuse votului și aprobate toate cele șapte proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, inclusiv cel cu privire la rectificarea bugetelor de venituri și cheltuieli ale unor instituții și servicii publice de sub autoritatea Consiliului Județean Caraș-Severin și finanțate de către acesta.

leader board 728 x 90 px

În conferința de presă pe care șeful județului obișnuiește să o susțină la finalul fiecărei ședințe de Consiliu Județean, pentru a aduce completări sau explicații vizavi de proiectele votate, Romeo Dunca a fost întrebat de Express de Banat căror instituții le-a fost suplimentat bugetul în urma votului de azi, având în vedere că proiectul a fost introdus pe ordinea de zi chiar la inițiativa sa. „Da, s-au primit niște bani și trebuia făcută această hotărâre, dar am trecut peste această hotărâre și a fost aprobată. Și gata, mergem mai departe!”, a spus sec Romeo Dunca.

Cum răspunsul președintelui Consiliului Județean nu ne-a lămurit, fiind cât se poate de ambiguu, Express de Banat a insistat cu întrebarea, dorind lămuriri din partea celui care a inițiat proiectul, cu atât mai mult cu cât este vorba despre bani publici: „S-au primit niște bani de la buget și a trebuit să-i realocăm. Acum nu știu exact tema.”, a recunoscut Dunca. Și ce transmitem noi oamenilor, domnule președinte? „Păi aveți toate documentele. Asta e!”

Pentru a nu mai fi acuzați de lipsă de transparență sau de rea-voință, vă punem la dispoziție „documentele” menționate, în speță, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Nu înțelegeți nimic din el? Asta e!