În ultimul timp, chiar dacă nu mai este implicat în propria-i campanie electorală, Romeo Dunca a tot vorbit de așa-zisele „firme de casă” cu care PSD a lucrat în mandatul care se încheie. Președintele a explicat de ce astfel de fapte nu se vor repeta de acum încolo.
„De acum vor prima corectitudinea în atribuirea lucrărilor, caietele de sarcini sănătoase, serioase, iar cel care face regulile este cel care plătește și nu cel care execută. Spun aceasta pentru că m-am lovit de niște contracte făcute prost, făcute pro causa, pentru cel care câștigă licitațiile, iar dovada că au fost făcute pro causa este că o parte din contractele moștenite și rămase valabile, cel puțin la deszăpezire, sunt făcute beton și profesionist, apărând interesul cetățeanului și al celui ce face plata. Celelalte au fost modificate și am găsit tot felul de inepții, de genul că dacă firma respectivă câștigă o licitație, la prețul mai mare pentru că dă un termen de execuție mai scurt, această lucrare poate fi amânată la nesfârșit, până când momentul în care firma respectivă se va apuca de lucru poate depăși de trei ori întreaga perioadă de timp alocată execuției și noi nu putem să facem nimic pentru că ei nu au nicio obligație. Noi suntem de vină pentru tot ce se întâmplă. Adică nu poate să ne prezinte de la început un grafic de lucrări, pentru că eu sunt obligat să-i spun lui când să vină, el să-mi spună când o să facă. Deci niște inepții pe care le vom desființa și următorul contract și următorul caiet de sarcini vor fi făcute în favoarea cetățeanului, a firmei, dacă își face treaba și în favoarea subcontractorilor care ajung sub umbrela marilor antreprenori când nu au încotro”.
În privința lucrărilor cu încredințare directă, o metodă folosită frecvent de „tandemul” firmă-primărie sau altă instituție a statului, Dunca a spus că sunt multe lucruri de spus pe această temă și că va fi cu ochii pe firme și primării, inclusiv pe cele liberale.