Primăria vrea să refacă acoperișul și fațadele Sălii Olimpia din Timișoara. A fost atribuit contractul pentru realizarea proiectului

O firmă din Oradea se va ocupa de serviciile de proiectare pentru reabilitarea Sălii Olimpia. Potrivit anunțului publicat, trei oferte au fost depuse în cadrul licitației deschise, iar contractul a fost atribuit societății Novartis. Valoarea estimată pentru derularea serviciilor este de aproape 250 de mii de lei. 

Licitația pentru proiectul de reabilitare a acoperișului și a fațadelor de la Sala Olimpia a fost demarată în vară de Primăria Timișoara. Au fost depuse trei oferte, iar autoritățile au selectat-o pe cea cu prețul cel mai scăzut.

În baza contractului, firma câștigătoare trebuie să presteze servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului de investiții. Documentația trebuie predată în 60 de zile. Astfel, 30 de zile durează expertiza și auditul energetic și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție. Alte 30 de zile sunt alocate pentru: autorizarea executării lucrărilor, proiectul pentru organizarea execuției lucrărilor, inclusiv obținerea autorizației de construire, proiectul tehnic de execuție, stabilirea detaliilor de execuție și a caietului de sarcini. Etapa a treia se va derula pe parcursul execuției lucrărilor până la recepția finală, la terminarea lucrărilor.

Valoarea estimată de proiectant este de 247.578 lei.

Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara a fost proiectată de arhitectul Sorin Gavra în 1968. Este folosită ca bază locală pentru echipele masculine și feminine de baschet, volei, handbal și futsal din oraș. Are o capacitate de 1.400 de locuri și o lojă construită deasupra vestiarelor.

CITEȘTE ȘI: Promisiuni noi: stadionul „Dan Păltinișanu”, demolat la mijlocul lui 2021. Ce se întâmplă cu viitoarea sală polivalentă?