Romeo Dunca, despre centrul de vaccinare de la Reșița: „Primăria trebuie să se ocupe”

Romeo Dunca a subliniat încă o dată că funcționarea centrului de vaccinare de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița intră în atribuțiile Primăriei. Președintele Consiliului Județean scoate însă în evidență implicarea pe care a avut-o instituția pe care o conduce în deschiderea acestui centru. Cât privește campania de vaccinare care mai mult stă pe loc decât să înainteze… vina este numai a producătorului.

Deși era treaba Primăriei Reșița să se ocupe de amenajarea centrului de vaccinare pentru faza II, președintele Consiliului Județean susține că s-a implicat direct, astfel încât centrul a fost gata din punct de vedere tehnic încă din 19 ianuarie. Acesta a fost răspunsul lui Romeo Dunca la întrebarea lansată de Flavius Nedelcea, în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean, întrebare referitoare la demersurile făcute de forul administrativ la acest capitol.

„Din punctul meu de vedere, acolo Primăria trebuie să se ocupe, dar, cu toate acestea, noi ne-am ocupat. Sala a fost pregătită tehnic încă din data de 19, la ora 13.00 s-a introdus în sistem. Din păcate, nu s-au putut realiza vaccinări acolo dintr-un considerent simplu: lipsă de vaccin. De aici încolo, cred că nu sunt eu în măsură să vă spun de ce nu a fost vaccin”. 

leader board 728 x 90 px

Și totuși, Romeo Dunca are un răspuns și pentru lipsa dozelor de vaccin anticoronavirus, o lipsă care afectează întreaga țară, până la urmă. „Deficiența a fost din partea Guvernului, care nu le-a asigurat. Probabil, din cauza cererii foarte mari… Dar Guvernul de unde să ne dea dacă nu a venit avionul de la producător?”, a completat președintele Consiliului Județean.