Romeo Dunca: „De ce Mocioalcă este deputat de Caraș când el este de unde se cultivă roșiile?”

Acuzat de contracandidații săi că nu este un om al locului, că nu-și are originile în Banatul de Munte și, mai ales, are afacerile în județul Timiș, Romeo Dunca răspunde celor care încearcă să-l ponegrească. În opinia sa, aceste acuze vin din impotența adversarilor săi.

Candidatul liberal contracarează cu argumente tot ce s-a spus până acum despre el și spune că și alți politicieni din Caraș-Severin sunt născuți în afara județului și nimeni nu ia în seamă acest amănunt.

„Nu este adevărat. Eu sunt cărășean cu sufletul. Gândiți-vă, aceste laitmotive pe care le auzim de nu știu când: «Dunca fură munții, Dunca nu e cărășean, Dunca vrea nu știu ce facă». Astea toate vin din impotența adversarilor. Ei n-au găsit altceva. Astea nu sunt argumente, le desființez în cinci minute. Unu, nu sunt cărășan dar sunt aici de 20 de ani. Lucrez pe Muntele Mic. Mai mulți kilometri am făcut de la Timișoara până la Muntele Mic decât de la mine, de la birou, până acasă și înapoi. De 10 ani sunt aici. N-a plătit Dunca, nu plătește impozite în Timișoara. Da, aici nu plătește impozite așa mari. Le plătește mari de tot la Dumbrăvița, dar tot ce a colectat după ce a plătit impozitele a adus aici. Am plătit 25% impozite din 10 milioane, am făcut 7 și le-am răsturnat aici. Unde am dus banii mulți, acolo sau aici?”, întreabă Romeo Dunca.

Revenind la faptul că i se tot reproșează că nu este cărășean, liderul PNL amintește că și alți politicieni se găsesc în aceeași situație.

„Nu sunt cărășean, e adevărat, m-am născut în Timișoara, din familie de maramureșeni, dar hai să vedem câți politicieni cărășeni sunt. De ce nu reclamăm că regele Carol a venit aici? De ce nu l-am trimis în altă parte? De ce Ceaușescu a mers de la Scornicești la București? Era oltean. De ce Mocioalcă este deputat de Caraș când el este de unde se cultivă roșiile? Adică eu nu, ei da! Cinci mandate pentru Mocioalcă de la Pătulele. Păi cum?”, mai spune candidatul liberal la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin.

(E)