Romeo Dunca: Autorizație de construire pentru noul Spital Județean, cu data septembrie 2022!

romeo dunca spital judetean

În Planul Național de Redresare și Reziliență au fost cuprinse multe proiecte doar în scop electoral, fără să aibă documentația pregătită! Pe asta mizează președintele Consiliului Județean Caraș-Severin atunci când anunță ca sigură construirea unui nou Spital Județean de Urgență la Reșița!

Romeo Dunca a anunțat investiții de 1 miliard de euro în Caraș-Severin, astfel că are de unde aloca și pentru dotarea spitalului modular, și pentru un spital județean nou-nouț, dar și pentru Sanatoriul Marila, în ciuda tuturor scepticilor. Chiar dacă noul spital din Reșița nu este inclus în PNRR, președintele CJ are motivele lui să fie sigur că va pune mâna pe banii europeni. „Așteptăm spitalul nou, căruia i-am tăiat partea de infecțioase și astfel a devenit mai ieftin. Spitalul modular, care ne-a fost aprobat, va funcționa ca spital de infecțioase lipit de Staționarul 1. La noul spital nu vom mai avea nevoie de secție de infecțioase și așa reducem din valoarea investiției. Noi nu aveam nicio șansă să fim pe PNRR cu spitalul pentru că nu am avut niciun act pregătit. Clujul lucrează din 2012, celelalte orașe au în PUZ-urile lor introdusă clădirea. Suntem obligați să schimbăm din structură tot. Avem curajul să ne înhămăm la o astfel de lucrare!”, a declarat președintele Dunca pentru expressdebanat.ro.

Șeful administrației județene mizează pe faptul că multe dintre investițiile în sistemul sanitar românesc incluse în PNRR vor ieși din calcul, în locul lor urmând să apară altele, pentru care documentația e pusă la punct. „Spitalele vor fi făcute doar dacă au documentațiile complete. Cred că doar o mică parte au toate documentele făcute. Sunt și care au făcut cu mulți ani în urmă demersuri, noi singurul demers l-am început acum. Nu știu câte au documentație și în ce stadiu. Eu știu că astăzi, în România, nu există 49 de spitale care să stea cu autorizația de construire pregătită să obțină finanțarea. Eu pe asta merg! Până în septembrie anul viitor vrem să avem autorizație de construire!”, a precizat Romeo Dunca.

leader board 728 x 90 px