Romeo Dunca a promis că dezvoltă Caraș-Severinul, dar își pierde vremea cu prostii!

dunca romeo (8)

Și-a ratat cariera de „procuror”, a deschis o sumedenie de procese și se ceartă cu toată lumea. La dezvoltarea județului n-a mai avut timp să pună vreo cărămidă!

Romeo Dunca vede în continuare numai hoți în acest județ și le-a dat de lucru procurorilor de nu pot duce. Șeful județului s-a lăudat chiar zilele trecute că s-a început urmărirea penală în patru sau cinci dosare după ce acesta le-a pus toate probele la dispoziție și a formulat plângeri penale. Dacă e să-l credem, aproape că le-a scris el rechizitoriile. În realitate însă lucrurile stau cu totul altfel. Spre exemplu, cazul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Reșița, unde Romeo Dunca a constatat că o angajată ar fi băgat în buzunar bani din pensiile bătrânilor. De fapt, a descoperit un mare fâs!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a dispus, în luna iunie, clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos întrucât a constatat că fapta nu este prevăzută de legea penală. Romeo Dunca prezentase cazul ca un mare jaf și, în consecință, a dispus să se facă plângere împotriva ordonanței de clasare. Prim-procurorul adjunct a respins-o însă ca netemeinică. Dar se insistă în continuare și s-a formulat încă o plângere împotriva ordonanței de clasare, de data aceasta la Judecătoria Reșița.

leader board 728 x 90 px

Dar de ce e un mare fâs toată această poveste de care se ocupă președintele Consiliului Județean?! Scrie negru pe alb, în dosarul deschis de procurori după descinderea lui Romeo Dunca la Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița: „Au sesizat că există suspiciunea că persoane neidentificate efectuează operațiuni financiare fără dreptul beneficiarei din contul unde îi este virată pensia lunară. Au menționat că în cursul anului 2020 au fost acumulate restanțe la plata serviciilor sociale în valoare de 7.890 lei.”

Wow! Ăsta da jaf! Bine, dacă s-a furat chiar și un leu tot furt este. Numai că nu a băgat nimeni mâna în buzunarul bătrânilor. Era vorba despre o bătrână care nu poate avea grijă singură de pensia ei, iar aparținătorii i-au încredințat cardul bancar unui asistent social de la cămin. Le-a spus totul foarte clar procurorilor chiar nepotul femeii: „Nu au fost efectuate alte tranzacții sau retrageri de numerar din contul bunicii fără ca el să aibă cunoștință.” De ce figura totuși bătrâna cu acea restanță?! Pentru că, din cauza pandemiei, accesul la casierie fusese restricționat. Situația s-a lămurit imediat, banii existând în instituție, nefiind sustrași. Concluzia organului de cercetare penală: Asistentul, mutat la dispoziția lui Romeo Dunca de la cămin, „nu și-a însușit nicio sumă de bani, restanțele fiind achitate integral, neexistând un prejudiciu în cauză.”.

Și iată cum „jaful de proporții” descoperit de președintele Dunca e un mare fâs. De fapt, e mult mai mult de atât. Asistentul social va scăpa greu de eticheta de mare hoț, iar căminul din Reșița e ocolit pe cât se poate pentru că acolo bătrânii „sunt jefuiți”. E bine, domnule Dunca, chiar dezvoltați Caraș-Severinul!