Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin are explicații halucinante pentru cabana pe care a construit-o ilegal într-o arie protejată din Munții Banatului! Ar fi ridicat-o în baza unei înțelegeri verbale cu cei pe care i-a mituit!
Cu sentința definitivă a instanței în față, care arată că a construit profund ilegal și îl obligă de vreo doi ani să demoleze cabana din masivul Brusturu, Romeo Dunca găsește tot felul de explicații pentru care ar fi încălcat legea și pentru care astăzi nu respectă o sentință judecătorească. A spus deja în mai multe rânduri că a construit în aria protejată, pe terenul Primăriei Zăvoi, pentru că ar fi avut o înțelegere în acest sens cu primarul de la acea vreme al localității. Ce fel de înțelegere?! Una verbală! Da, ați citit bine. Una verbală! Nu acte de proprietate, nu contracte de închiriere, concesiune sau asociere, nu avize de mediu, nu autorizații de construire, nimic. O simplă înțelegere verbală! Asta spune cel care astăzi ocupă cea mai importantă funcție politică și administrativă în județul Caraș-Severin! Și chiar insistă: „Între oameni onești cuvântul și o strângere de mână e suficient. Înțelegerea a avut loc în 2013, la chemarea și insistențele Consiliului Local de la acea vreme. Eu renunțasem să mă mai implic, dar la rugămintea d-lui Frunzăverde, în urma unei discuții a acestuia cu dl Marcel Vela, am fost chemat și rugat să fac ce știu și să montez această instalație la Muntele Mic. Scandalul a apărut mai târziu, iar tot ce vedeți azi e dovada neseriozității factorilor locali de decizie.”
Dar să vedem cu cine și cum s-a înțeles verbal Romeo Dunca să construiască ilegal într-o zonă ocrotită de lege. Antonie Bunei. E primarul de la acea vreme al comunei Zăvoi. A ajuns în pușcărie după ce l-a întâlnit pe milionarul de la Timișoara, fiind condamnat pentru corupție. Declarațiile sale date în fața anchetatorilor au astăzi, când au ieșit la iveală ilegalitățile de pe munte, altă valoare. Ele pot și trebuie privite cu alți ochi. „Romeo Dunca a încercat, prin anul 2007, să îmi ofere suma de 10.000 de euro pentru acordarea unor terenuri în zona comunei!”, a mărturisit procurorilor Antonie Bunei. „În 3 mai 2010, Dunca Romeo a revenit în biroul meu încercând să îmi ofere suma de 5.000 de euro pe care mi i-a pus pe masă. Nu îmi mai aduc aminte, dar cred că acesta mi-a spus că în plic sunt 5.000 de euro. Eu l-am refuzat și am împins plicul cu un pix spunându-i că nu voi lua de la el nicio sumă de bani, că dacă nu am luat anterior 10.000 de euro nu o să iau nici 5.000. După ce eu am refuzat acel plic, într-un moment în care eu am părăsit biroul, Dunca a luat plicul și l-a pus într-un ziar și mi l-a lăsat pe o altă măsuță în birou.”, a continuat primarul de la acea vreme. Practic, Bunei povestea că Romeo Dunca a fost cel care a tot insistat să ofere șpagă, care le-a băgat pur și simplu bani murdari sub nas. Și tot Romeo Dunca a chemat apoi procurorii anticorupție!
Antonie Bunei a fost condamnat până la urmă pentru corupție, Dunca fiind denunțător, dar asta nu face ca declarațiile sale să fie de neluat în seamă. Mai ales aceasta: „De acele terenuri erau interesate și alte persoane. Dunca a încercat să facă tot felul de demersuri pentru a-și înlătura concurența pentru achiziționarea acelor terenuri. Chiar și pentru această exclusivitate Dunca încerca să-mi ofere sume de bani. În ședință, Dunca a afirmat că pentru obținerea exclusivității este dispus să dea suma de 2.000 de euro pentru fiecare consilier!” Așa se dezvoltă turismul în Banatul Montan?!