Românii vaccinați cu Johnson&Johnson pot face rapelul începând de astăzi

virus vaccine development of a coronavirus covid 19, vaccine bottle in concept of insurance and fight against coronavirus 2019 ncov cure, medical research in laboratory to stop the spread of the virus
explo 1000x200

De luni, 8 noiembrie, românii care s-au vaccinat cu Johnson&Johnson în urmă cu 6 luni pot merge să facă rapelul. Recomandarea este să se facă vaccin pe bază de ARN mesager – Pfizer sau Moderna, dar ei pot opta pentru același vaccin.

„Începând de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, care au mai mult de 6 luni, se pot vaccina și cu doza de rapel, de primă intenție cu vaccin pe bază de ARN mesager. Alternativ pot opta și pentru vaccinul de la Johnson&Johnson”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV a spus, la finalul lunii octombrie, că în baza recomandărilor şi studiilor ştiinţifice s-a decis că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel după minimum 6 luni, de primă intenţie, cu vaccinuri pe baza de ARN mesager, fie de la Pfizer, fie de la Moderna, iar în cazul în care se optează pentru Moderna, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccin de la compania Johnson&Johnson vor putea opta la rapel şi pentru a face acelaşi tip de vaccin, adică Johnson&Johnson, opțiunea fiind a fiecărei persoane.

banner 970 x 250