România, stat polițienesc! Șeful PSD a reluat avertismentul lui Sorin Frunzăverde de acum cinci ani!

explo 1000x200

Fostul lider al Consiliului Județean Caraș-Severin și al PDL-ului a criticat în termeni duri acțiunile organelor de cercetare penală și a vorbit despre poliție politică în momentul în care s-a desprins de Traian Băsescu și a trecut la PNL. Acum a venit rândul lui Liviu Dragnea să vorbească despre manipulare și despre influența asupra unor instituții!

Sorin Frunzăverde, astăzi ieșit din scena politică, declara în martie 2012 că „România este un stat poliţienesc”. „Ne este frică şi să vorbim la telefon, nemaivorbind că ne punem problema dacă ambiental nu suntem ascultaţi de aproape toată lumea. Nu mă refer la presă”, atrăgea Frunzăverde atenția la acea vreme. Acesta n-a vrut să detalieze și a rămas oarecum dator cu niște dezvăluiri. „Ştiu anumite lucruri care mi s-au întâmplat personal. Am să vă povestesc mai pe larg altădată, nu acum”, a mai spus atunci Frunzăverde.

Tema statului polițienesc a devenit de actualitate zilele acestea, când președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit cam de aceleași lucruri pe care le spusese cu cinci ani în urmă Frunzăverde. „România e foarte aproape, încă nu e, foarte aproape de a ne trezi cu o poliție politică. Nu suntem în situația în care să avem, dar suntem aproape să avem. Am speranțe în Eduard Hellvig, are o conceptie modernă, sper să reziste la orice tentație, prin ce a făcut, lucrurile sunt în regulă, dar există multă manipulare și influență asupra unor instituții”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat astăzi declaraţia liderului social-democrat replicând că PSD controlează „statul poliţienesc” întrucât Poliţia este subordonată unei „secretare de școală” din Teleorman.

„Poliția mi se pare că este subordonată secretarei de școală din județul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa este în vizorul nostru și i-am solicitat demisia și vom depune procedura de constituire a unei comisii de anchetă privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă (România – n. r.) este un stat polițienesc, este un stat polițienesc controlat de PSD. La ora actuală, există extrem de puține instituții de stat în România care să nu fie controlate de PSD”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Ludovic Orban a afirmat că, în România, democraţia este în pericol din cauza partidului de guvernământ. „Democraţia în România este într-un pericol real. Dar nu este într-un pericol real din cauza victimizării la care fac apel cei de la PSD, ci din cauza dominaţiei exclusiviste a PSD-ului în mai toate instituţiile statului. La ora actuală în afară de Preşedinţie, de parchete, aproape nu există instituţie de stat care să nu fie controlată de PSD. Aici este vorba despre instituţii importante cum este Avocatul Poporului. Uitaţi-vă la ce face Ciorbea. Este evident că acţionează ca un mărunt membru al PSD. Este vorba despre ASF… Trăim într-un stat în care democraţia este în pericol, dar este în pericol din cauza partidului de guvernământ”, a spus Orban.