Probe finale în cartierul Doman! Locuitorii vor avea apă după ce se branșează la rețea!

Primăria Reșița le dă o veste bună locuitorilor din cartierul Doman. În această săptămână sunt programate ultimele probe le rețeaua de apă, ceea ce înseamnă că ar fi cazul ca oamenii să caute firme specializate pentru a se putea branșa la rețeaua principală.

După promisiuni de ani întregi, Primăria Reșița a anunțat sâmbătă că se fac ultimele probe în cartierul Doman și că locuitorii de aici vor intra în rând cu lumea cât de curând. „Reprezentanții primăriei au verificat modul în care decurg lucrările la rețeaua de apă din cartierul Doman. Aceste lucrări se apropie de finalizare, săptămâna viitoare (n.r. săptămâna aceasta) urmând a se face proba finală a instalației care va alimenta toate locuințele din acest cartier”, spune anunțul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Reșița.

Se pare că muncitorii s-au mobilizat, pentru că marți, 22 august, city managerul Vasile Paul se declara ușor nemulțumit de evoluția lucrărilor din Doman, pe care îi compara cu cei din Moniom. „Nu dau numele firmei care se ocupă de canalizare în localitatea Moniom, dar pot să vă spun că este cea mai bună firmă de execuție pe care am văzut-o în ultimii 10-15 ani. Este o firmă foarte serioasă, venită din Constanța. Nu același lucru pot să spun despre constructorii de apă și canalizare din cartierul Doman, de care tragem toată ziua bună-ziua pentru refaceri, pentru probe. Pe partea de Doman suntem în ultima fază cu alimentarea cu apă, iar canalizarea merge încetișor, dar totuși merge”.

1000x200 dacus 02

Visul de a avea apă în locuință în anul 2017 ar putea fi însă amânat. Și asta pentru că branșamentul la rețeaua de apă revine în sarcina reșițenilor, după cum susține Andrei Apostol, consilier în cadrul Primăriei. „După finalizare, lucrarea va fi predată în gestiunea AquaCaraș. Intră în obligația locuitorilor să facă branșamentul final (cămin, contor, instalația spre curte) cu firme specializate”. Și nu doar această procedură este singura problemă. „Până la predarea lucrării către AquaCaraș mai sunt pași de făcut. O să mai dureze până la finalizarea tuturor detaliilor, sunt diverse proceduri ce trebuie finalizate, însă suntem foarte aproape de predarea lucrării”, mai explică Andrei Apostol într-un comentariu lăsat pe pagina de Facebook a Primăriei, venind în întâmpinarea cetățenilor nelămuriți.

Pentru că pașii rămași până la branșamentul final se fac în timp, reșițenii din Doman speră să nu rămână fără apă, așa că unul dintre ei și-a pus întrebarea dacă, de săptămâna aceasta, va mai veni cisterna cu apă potabilă care alimentează zona. „Cisterna de apă o să vină în continuare, până o să se racordeze cetățenii la noua instalație”, l-a lămurit același Apostol.

publicitate si promovare online banner maxagro