România rămâne încă 30 de zile sub semnul stării de alertă. Iohannis promite: se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, a anunțat astăzi președintele Klaus Iohannis, deoarece „situația epidemiologică nu este bună”. Totuși, nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia, a spus președintele.

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu miniștrii, că „situatia epidemiologică nu este bună” și se impune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

„Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane cu COVID-19. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru oprirea răspândirii acestei epidemii. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că se dorește o continuare a măsurile care duc la revigorarea economică.

„Guvernul are în vedere noi măsuri care pun în practică programul de revigorare economică. Tot legată de revigorarea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles”, a mai spus șeful statului.

Acesta a făcut un nou apel la populație: „Atenție! Protejați-vă, protejați-i și pe ceilalți”.