România începe la 1 iunie evenimentele cu participarea publicului. Cristian Oancea: „Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Directorul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a discutat la București cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, despre modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în sălile de teatru. Opera Națională din București și Teatrul Național București sunt primele două instituții de cultură care își vor deschide porțile publicului în luna mai.

În cadrul întâlnirii au fost analizate măsurile ce trebuie avute în vedere în cazul spectacolelor cu public, cine poate participa și în ce condiții.

„Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doză de rapel să nu mai fie obligate să poarte masca. Avem rezultatele studiilor făcute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizării complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS-CoV-2. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară.”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

Setul de măsuri pentru redeschiderea sălilor de spectacole de 1 la iunie a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de Ministerul Culturii. Documentul poate fi consultat aici.