România, în afara Spațiului Schengen. „Toți cei responsabili politic trebuie să plece din funcție”

claudiu chira Timisoara
untitled design set 970x90 px

Reacție tranșantă a deputatului Forța Dreptei Claudiu Chira, după ce România a fost lăsată în afara Spațiului Schengen. Parlamentarul de Timiș spune că este momentul ca cei răspunzători de acest eșec să își asume public acest lucru și să renunțe la funcțiile pe care le ocupă. 

Claudiu Chira este de părere că neacceptarea României în Schengen este un eșec major al coaliției de guvernare și a președintelui României.

„Neacceptarea României în Schengen reprezintă un eșec major al actualei coaliții PSD-PNL-UDMR și, mai ales, un eșec impardonabil al celui care ar trebui să conducă politica externă a țării, președintele Iohannis. Este momentul asumării publice a acestui eșec de către coaliția de guvernare.”, a declarat deputatul Claudiu Chira.

Parlamentarul susține că este necesară o analiză a greșelilor comise și o regândire a strategiei de aderare la Schengen.

„Toți cei responsabili politic trebuie să plece din funcție începând cu premierul Nicolae Ciucă, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu și ministrul de Interne, Lucian Bode. Iar PSD să tacă și să-și înghită orice declarație pentru că din cauza lor am ajuns aici, ei s-au băgat cu bocancii de atâtea ori în legile justiției și s-au căciulit la austrieci, francezi, olandezi… Poate a uitat cineva că președintele Klaus Iohannis a fost decorat de austrieci în 2009 cu Ordinul de Merit «Marea Cruce de Argint», pentru servicii deosebite aduse Austriei. După eșecul diplomatic de ieri, vom vedea o nouă decorație din partea Austriei?, a mai spus deputatul Claudiu Chira.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/