Robu vrea alegeri anticipate după moțiune: „Trebuie să se ajungă cât mai repede la putere”

explo 1000x200

Nicolae Robu a salutat moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Dăncilă. Președintele PNL Timiș a spus că e nevoie ca puterea să se întoarcă cât mai repede spre poporul român. Ca opinie personală, Robu consideră că alegerile anticipate pentru Parlament se impun în curând.

M-am bucurat foarte mult la moțiunea la care partidul meu a repurtat o victorie, una pentru România în primul rând. Din păcate, PSD nu a onorat încrederea populară din urmă cu trei ani, când au avut o susținere masivă. Ceea ce s-a întâmplat în ultimul an de guvernare a creat multe tulburări în societatea românească și au creat nemulțumiri. Iată că s-a ajuns la demiterea Guvernului prin moțiune de cenzură, lucru care nu prea s-a mai întâmplat. Exista sloganul că nicio sesiune fără moțiune, dar moțiunile nu treceau. Eu vreau să salut declarația președintelui României, Klaus Iohannis, este o declarație de președinte responsabil, care înțelege lucrurile în profunzimea lor. Punctez ideea că trebuie să se ajungă cât mai repede la putere, pentru a avea un guvern cu o legitimitate pe care să nu o poată contesta nimeni”, a precizat Robu despre moțiune.

Primarul Timișoarei a spus că își exprimă strict ca idee personală că cea mai bună soluție pentru România sunt alegerile anticipate. „Trebuie să se instaureze un guvern și acest lucru se va întâmpla într-o formulă sau alta. Până la urmă vom vedea dacă se vor alegeri anticipate sau se va rămâne la alegerile din toamnă. În orice caz, situația trebuie gestionată bine. Trebuie să avem o putere constituită prin voința clar exprimată de popor în cadrul alegerilor. E mai bine să fie alegeri anticipate, asta este părerea mea personală”, a mai spus Robu, care a precizat că a făcut un sondaj pe Facebook pe această temă și 83% dintre votanți au optat pentru anticipate.