Robu se gândește, în sfârșit, și la pietoni!

Timișoara mai are multe probleme ce trebuie rezolvate. Dacă pe străzi s-au turnat tone considerabile de asfalt nou, în schimb, în multe zone – iar centrul nu face excepție! – trotuarele sunt într-o stare nedemnă pentru unul dintre cele mai importante orașe ale țării și ”poarta spre vest” a României. Primarul Timișoarei promite că situația se va schimba.

Robu spune că a cerut refacerea trotuarelor din centru, în principal, dar se va lucra și în alte părți ale orașului. ”Am cerut Direcției Edilitare și companiei SDM să se concentreze pe repararea trotuarelor din zona centrală, care au fost parte din lucrările de ducere a cablurilor în subteran. Sigur că noi vrem să reabilităm toate trotuarele. Eu primesc sesizări. Cu tot respectul, le spun că vom interveni. Despre unele trotuare nu știm și mă bucur că lumea ne sesizează. În zona centrală s-au spart aproape toate trotuarele. În interiorul Inelului 1, vom reface toate trotuarele și le vom amenaja cu totul altfel, cu plăci mare, netede, și va arăta foarte bine. Evident, vom avea grijă să facem și piste de biciclete”, spune Robu.

Societatea de Drumuri Municipale va reface și trotuarele lăsate sparte de operatorii de cablu, iar apoi, primăria va recupera banii de la firmele indolente. ”Unde vedem că nu și-au făcut datoria, nu putem lăsa trotuarele peste iarnă așa. Ce să le spunem oamenilor? Că nu intervin operatorii? Intervenim noi și apoi îi taxăm”, a mai explicat primarul.