Robu îl contrazice pe Fritz în privința atragerii fondurilor europene în Timișoara: „Deocamdată îl las să-l vadă lumea singură în toată «splendoarea» lui”

Fostul edil local al orașului de pe Bega susține că numărul total de proiecte pe fonduri europene ale Primăriei Timișoarei este 92, iar valoarea acestora este de 570 de milioane de euro. Precizările vin după ce primarul Dominic Fritz a anunțat că în ultimii ani, primăria a contractat proiecte de 460 de milioane de lei, iar din această sumă a absorbit până acum 1 milion de lei. 

„Nu ca replică la afirmațiile noului Primar – asta va veni la momentul potrivit, deocamdată îl las să-l vadă lumea singură în toată «splendoarea» lui –, ci din respect pentru timișoreni, care au dreptul să cunoască realitățile Timișoarei și nu ce li se furnizează de mașina de intoxicare informațională apărută în Timișoara din toamna anului 2019 și plătită de-atunci nonstop, în precampanie, campanie și post-campanie, cu bani grei, de grupurile de interese în slujba cărora este, fac cunoscută situația reală, verificabilă oricând pe documente oficiale, privitoare la proiectele pe fonduri europene ale Primăriei Timișoara. Știu că unii cititori nu vor să audă, nu vor să accepte, aceste realități – dar eu îi respect, sperând că se vor trezi din mreje – și mai știu, de asemenea, că nici presa – cu excepțiile de rigoare – nu va fi interesată.”, a scris fostul primar pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Nicolae Robu, Primăria Timișoara ar avea 92 de proiecte pe fonduri europene în valoare totală de 2.762.709.423 lei (570 de milioane de euro), din care 59 sunt proiecte ale structurilor interne din primărie, iar 33 – proiecte unități subordonate și aparținătoare primăriei (valoare totală: 310 milioane euro).

leader board 728 x 90 px

Dintre proiectele structurilor interne ale primăriei a căror valoare este de 260 de milioane de euro, 49 sunt în implementare, transmite Nicolae Robu, iar dintre cele ale unităților subordonate administrației, 21 sunt în implementare. „Asta înseamnă aprobate, deja cu contractul de finanțare semnat și în derulare, contracronometru; ele atrag banii efectivi pas cu pas, pe măsura avansării implementării.”, explică Robu. „Acestea sunt realitățile verificabile. Restul e minciună ordinară, intoxicare informațională făcută fără rușine de oameni care n-au nimic de oferit, ci numai și numai de luat!”, concluzionează fostul primar.

CITEȘTE ȘI: Fritz vrea să taie sporurile angajaților care lucrează la proiectele pe fonduri europene, din cauza ratei scăzute de absorbție. Reacția sindicaliștilor din primărie