Robu, după ce un fost colaborator a fost trimis în judecată pentru corupție: „Omul este o ființă complexă”

robu cu ravasila

Fostul primar al Timișoarei, liberalul Nicolae Robu, spune că a avut încredere în toți colaborării săi din administrație, însă nu a garantat niciodată pentru nimeni în afară de propria persoană. În mandatul său, Florin Răvășilă a fost șef al uneia din direcțiile de Patrimoniu din primărie. Acum, Răvășilă a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupție. 

La finalul anului trecut, Florin Răvășilă a fost trimis în judecată pentru fapte săvârșite în calitatea deținută în Primăria Timișoara de șef al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est. Procurorii îl acuză de luare de mită în formă continuată, trafic de influență, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, fals în declarații.

„Eu întotdeauna am spus cât am fost primar: nu garantez decât pentru mine. Am încredere în colaboratori, pentru că nu poți lucra fără încredere și sunt sute, mii până la urmă, dacă te extinzi și la societățile aparținătoare – vorbeam de Piețe – n-ai de unde să știi pentru că omul este o ființă complexă, inclusiv cu capacitatea de a-și ascunde adevăratul eu, adevăratul fel de a fi. Cine greșește, mereu am spus, în raport cu legea, să-i fie limpede că eu, dacă aflu așa ceva și dacă aflu suspiciuni doar rezonabile, nu dovezi clare, că numai instanța poate să confirme sau infirme anumite suspiciuni, eu personal îl dau la DNA pe cel care îmi lasă impresia că a comis ilegalități.”, a declarat Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei.

Fostul edil local a mai amintit și faptul că a fost șocat atunci când a aflat care sunt faptele de care este acuzat Răvășilă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„(…) E groaznic să vezi ce s-a întâmplat la cimitire, că apar dezvăluiri din ceea ce face obiectul dosarului. Dar eu, în clipa în care mi-a fost prezentat un stick și am văzut ce discuții au fost purtate de domnul Răvășilă, director la una din direcțiile de patrimoniu în acea vreme care cuprindea și cimitirele, eu am predat stickul la DNA, fără să fac eu vreo acuză de ceva. Am spus: am primit un stick, stickul conține informații care nu sunt de bine, da?, e treaba dumneavoastră să faceți lumină. Asta am făcut.”, a mai spus Robu.

Totuși, Nicolae Robu este de părere că „administrație mai coruptă decât cea actuală nu a avut Timișoara niciodată”: „Domnul Fritz o dă pe această doamnă de la Piețe pe mâna DNA pentru ceea ce s-a dezvăluit în presă? Administrație mai coruptă decât cea actuală nu a avut Timișoara niciodată. Peste 10 lucrări date cu atribuire directă unor firme fără niciun angajat sau cu un singur angajat și cu zero venituri în toată existența lor? Angajări ilegale? (…) Am pus ca sugestie pentru personajul Fritz să se autodenunțe, că poate scapă mai ieftin pentru ilegalitățile pe care le-a făcut, ilegalități de tip infracțiune.”

Foto: Facebook/Florin Ravasila

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/