Cresc salariile în Primăria Lugoj! Consultările cu sindicatele au adus o majorare de 11 procente

lugoj 2

La Primăria Lugoj au avut loc, la finalul anului trecut, o serie de consultări privind salariile personalului bugetar, acestea fiind majorate din această lună cu 11 procente. Singurii care nu se aleg cu majorarea sunt primarul, viceprimarul și secretarul municipiului.

Întrevederea a avut loc la invitația primarului municipiului Lugoj, Bogdan Ștefan Blidariu. Părțile au avut o consultare în ceea ce privește stabilirea salariilor de bază pentru anul 2023, pentru funcțiile publice și cele contractuale din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din instituțiile și serviciile publice din subordinea Consiliului local al municipiului Lugoj.

La consultare au participat primarul municipiului Lugoj, Bogdan Ștefan Blidariu, viceprimarul Adrian Serendan, și juristul Tiberiu Negrei, președinte sindicatului. Acesta a prezentat dovada reprezentativității organizației sindicale și adresa M.R. 76 din 22.12.2022 a FNSA – „Clarificări privind salarizarea personalului bugetar începând cu 1 ianuarie 2023”. În aplicarea prevederilor art. 11 alin. 1 din Legea cadrul 153/2017, a fost îndeplinită procedura de consultare a organizației sindicale reprezentative la nivel de unitate.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Negrei a susținut că este necesar să fie identificate expres în conținutul hotărârii care sunt instituțiile sau serviciile publice cărora le este aplicabilă hotărârea de consiliu. Printre altele, a susținut creșterea coeficienților pentru toate funcțiile din grila de salarizare și, de asemenea, echivalarea funcțiilor și coeficienților pentru polițiștii locali cu celelalte funcții și ceilalți coeficienți din grila de salarizare.

În concluzie, angajații din cadrul aparatului de specialitate al primarului și din instituțiile și serviciile din subordinea Consiliului Local al Municipiului Lugoj vor avea salarii mai mari cu 11 procente. Excepție de la această majorare vor face primarul, viceprimarul și secretarul municipiului. Majorarea se aplică la salariul brut și, conform declarațiilor primarului interimar, Bogdan Blidariu, vine ca urmare a inflației și creșterii prețurilor din ultima perioadă. Decizia a fost aprobată de către Consiliul Local Lugoj și a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/