Robu, despre primirea pacienților din alte județe: „Unii stau relaxați și alții se dedică. Nu putem fi inumani, dar ajungem să ne sufocăm”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, recomandă spitalelor din celelalte reşedinţe de judeţ să se organizeze şi să-şi trateze acolo pacienţii. Edilul spune că la Spitalul „Victor Babeş” există o suprasolicitare şi că medicii de acolo abia mai fac faţă. „Nu putem să fim inumani, dar ajungem să ne sufocăm”, exclamă Robu, vizavi de primirea pacienţilor din alte judeţe.

„Facem faţă până acum, dar nu ştim ce va urma, pentru că numărul de depistaţi pozitiv cu ocazia testărilor este din ce în ce mai mare şi sunt încă mulţi din alte judeţe care, cel puţin într-o primă etapă, sunt ţinuţi aici, la noi. Nu putem să fim inumani, însă dacă nu îşi intră deplin în funcţiune spitalele din toate reşedinţele de judeţ, pentru că nouă ne vin din foarte multe locuri cetăţeni, noi ajungem să ne sufocăm. Am spus-o şi altă dată şi ceea ce am afirmat eu a reflectat ceea ce mi-au spus medicii mie, respectiv conducerea Spitalului de Boli Infecţioase «Victor Babeş»”, a afirmat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

„Unii stau relaxaţi şi alţii se dedică”

Edilul este şi mai categoric şi afirmă că nu se poate lucra haotic. Acesta compară activitatea spitalelor din reşedinţele de judeţ cu cea a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara. Robu nu se abţine şi spune că „unii stau relaxaţi şi alţii se dedică”. Tocmai de aceea face un apel public.

„Lansez un apel către toţi reprezentanţii reşedinţelor de judeţ să-şi pună toate resursele în mişcare şi să gestioneze situaţiile cetăţenilor din respectivele judeţe, pe cât posibil acolo. Sigur, când sunt cazuri grave, care depăşesc posibilităţile locale, Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» se va ocupa de orice cetăţeni de oriunde ar fi ei. Trebuie să ne organizăm bine, pentru a putea face faţă, pentru că dacă lucrăm haotic, unii stau relaxaţi şi alţii se dedică, cei din urmă nu mai fac faţă, se sufocă, pentru că se munceşte foarte mult la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş» al Primăriei Timişoara”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

În legătură cu primirea pacienţilor din alte judeţe, un punct de vedere a exprimat şi medicul Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului „Victor Babeş”. Acesta s-a referit la secţia de Terapie Intensivă şi a declarat pentru Express de Banat că s-a ajuns ca la această secţie să mai fie un singur loc disponibil.

„În acest stadiu 4, exact acest lucru se întâmplă, fiecare judeţ îşi va trata cazurile lui. Nu am zis că nu mai primim. Noi nu am mai putut primi pacienţi de terapie intensivă, deoarece terapia intensivă de la noi mai avea un singur loc liber când s-a luat această decizie. Dar noi am mai primit pacienţi din judeţele Arad, Hunedoara şi Caraş. Din Arad aproape în fiecare zi vin, doar că nu am mai putut interna cazuri grave, deoarece depăşeşte capacitatea de terapie intensivă şi este o responsabilitate enormă, nu poţi să preiei un caz pe care nu ai unde să-l pui”, punctează medicul Virgil Musta.