O săptămână de Ordonanță Militară 3 – 450.000 de euro amenzi date de polițiștii timișeni. Oamenii se întreabă „Cine va plăti amenda?”

Conform datelor transmise de autorități, în săptămâna Ordonanței Militare 3 polițiștii timișeni au acordat amenzi în valoare de 450.000 de euro. La nivel național, 13.000.000 de euro reprezintă amenzi acordate pentru faptul că oamenii nu au completat declarația pe proprie răspundere.

Principalul motiv îl constituie faptul că oamenii nu au ținut cont de prevederile ordonanței, care presupunea completarea declarației pe proprie răspundere în cazul părăsirii domiciliului. Peste 450.000 euro reprezintă cuantumul amenzilor polițiștilor din Timișoara. Pe rețelele de socializare, oamenii de peste tot continuă să afirme faptul că amenzile nu vor fi plătite, iar oamenii continuă să încalce orice lege.

Nici sumele acordate de jandarmi nu sunt de neglijat

Jandarmii au ieșit pe teren de trei zile, iar până la datele furnizate de ieri, cuantumul amenzilor acordate de ei este de 13.000 de euro. Motivul rămâne același, lipsa responsabilității în privința Ordonanței de Urgență.

Autoritățile au anunțat că noua ordonanță va pune cetățenii în obligativitatea de a plăti amenzile, mai ales pe cei care părăsesc carantina. Astfel, amenzile au crescut, de la minimum 100 și maximum 5.000 de lei, la minim 2.000 de lei și maxim 20.000 de lei, conform Secretarului de Stat MAI, Bogdan Despescu.