Robu critică dur Guvernul pentru salariile medicilor de familie și ale avocaților din oficiu

Nicolae Robu a criticat situația actuală a salariilor medicilor de familie, dar și ale avocaților care la început se ocupă de cazurile unde sunt desemnați din oficiu. Liderul PNL Timiș a precizat că cei de la putere ar trebui să se ocupe și de aceste profesii liberale, în contextul în care salariile medicilor din spitale au crescut semnificativ.

Edilul spune că medicii de familie au cabinete de care se ocupă singuri și câștigă prost, deoarece au multe cheltuieli de acoperit. „Medicii de familie au fost ignorați de guvernul actual. Medicii din spitale au salarii extraordinare, dar segmentul medici de familie a fost ignorat, aceștia au salarii foarte mici. Foarte puțini câștigă foarte bine, nu s-a ţinut cont că ei trebuie să plătească un corp profesional de curățenie, chiria pe spațiu, utilitățile. Sunt o mulțime de cheltuieli pe care le au de făcut medicii de familie”, a precizat Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei spune că avocații din oficiu ar trebui să aibă un salariu. „Am aflat că acești avocați din oficiu nu sunt plătiți. Cei mai mulți sunt tineri, care au făcut niște eforturi, au absolvit o facultate de Drept și nu sunt afirmați destul pentru a avea un caz gras, ca să câștige mulțumitor din câteva reprezentări. Acești tineri fac muncă și asigură asistența din oficiu, care e prevăzută de lege. Este normal ca ei să fie plătiți prompt și regulat. Ca liberali, suntem alături de acești profesioniști, acești oameni cu profesie tot prin excelență liberală”, a mai spus Robu.