Robu cheamă timișorenii la miting! Edilul spune că a fost minţit de ministrul Finanțelor

Nicolae Robu cere din nou părerea timișorenilor pe Facebook, de data aceasta pentru un miting și nu orice fel de miting, ci un „mare miting”. Primarul Timișoarei este nemulțumit că municipalitățile primesc doar o cotă de 43% din impozitul pe venit colectat.

Robu afirmă că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, i-a promis că va mări cota pentru primării la 100% pentru 2019 și că, de fapt, nu se va schimba nimic. Edilul spune că el dorește o mărire de la 43% la 70%. Nemulțumit, liberalul cere părerea fanilor de pe Facebook pentru un miting pe această temă.

Acum circa o lună, la o întâlnire de lucru cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, când eu am ridicat problema puținătății veniturilor locale în condițiile necreșterii cotei părți (43%) ce revine municipalităților din impozitul pe venit, domnul ministru a afirmat că din 2019 această cotă va deveni 100%. Acum ni se spune că această cotă va rămâne 43%. Noi nu vrem 100%, dar vrem 70%, nu 43%! Sunteți de acord să veniți la un mare miting pentru ca banii noștri să rămână la noi?”, este întrebarea din sondajul numărul 49.

Timișorenii sunt de acord cu edilul, în mare măsură. După 16 ore de la publicarea întrebării, 94% dintre votanți au bifat opțiunea „Da, vreau miting pentru 70%”, în timp ce doar 6% au votat pentru „Nu, sunt mulțumit cu 43%”.