Robu către Fritz: „Chiar nu te rușinezi să nu ai absolut niciun proiect propriu”

nicolae robu

Nicolae Robu crede că Dominic Fritz ar trebui să se simtă prost după ce a prezentat bugetul pe acest an al instituției, pe motiv că nu se regăsește niciun proiect nou, ci toate fiind moștenite. „Chiar nu te rușinezi să nu ai absolut niciun proiect propriu”, i-a transmis Robu lui Fritz.

Dominic Fritz a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul de buget al Primăriei Timișoara pe anul 2022. În total, instituția are la dispoziție două miliarde de lei, iar 56% din sumă va fi folosită pentru proiecte de investiții.

E foarte, foarte important și știu că multă lume m-a și întrebat, ok, domnule primar, dar care sunt proiectele dvs, de ce încă nu vedem șantiere gândite de dvs. Motivul este foarte clar, că aceste proiecte au nevoie de un timp pentru studiu de fezabilitate, pentru proiecte tehnice, etc și e foarte, foarte important acum că există aceste sume enorme pe care România trebuie să le absoarbă în următorii ani din PNRR și din programele operaționale ca Timișoara să se pregătească pentru acest val de finanțare, dacă putem spune așa. Și noi lucrăm la mai multe proiecte mari unde vom putea în momentul în care finalizăm proiectul tehnic, să obținem și finanțare”, s-a scuzat primarul Timișoarei.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, nu a ratat ocazia de a-i bate obrazul lui Dominic Fritz pentru faptul că nu a putut prezenta niciun proiect propriu, ci edilul ar fi vorbit doar despre investiții moștenite.

Ia să vedem unul câte unul marile proiecte de investiții ale administrației Fritz, anunțate cu mândrie de însuși dl Fritz! Dl Fritz declară: Marile șantiere care încep anul acesta sunt: Podul ILSA/ISHO: moștenire Robu; Pasajul Solventul: moștenire Robu; Reabilitarea infrastructurii de pe B-dul Stan Vidrighin: moștenire Robu; Construcția noii maternități din zona Căii Bogdăneștilor: moștenire Robu”, a scris fostul edil pe rețeaua de socializare.

De asemenea, Nicolae Robu a precizat și că suma de 503 milioane de lei din fonduri europene a fost atrasă tot pe vremea când el era primar al Timișoarei, dar și că lucrările la infrastructura culturală au fost inițiate în urmă cu câțiva ani.

Domnule Fritz, chiar nu te rușinezi să nu ai absolut niciun proiect propriu, nici la un an și trei luni de mandat?! Nu te rușinezi să te lauzi cu “absorbții record” de fonduri europene, când dumneata n-ai obținut finanțare pentru niciun euro?! Ni-ciun e-u-ro! Asemenea primar nu există și n-a existat niciunde în România! Biată Timișoara, ce-ai ajuns!”, a afirmat Nicolae Robu.

Fostul edil a mai precizat că nu continuarea proiectelor ar fi o problemă, ci atitudinea pe care o are primarul Dominic Fritz.

Dl Fritz vorbește permanent de un an și trei luni de “greaua moștenire” -o minciună ordinară- și apoi se laudă cu acea moștenire (cineva spunea: nici mie nu mi-ar conveni ca cineva să se plângă că i-am lăsat moștenire o rablă de mașină și apoi să apară la lăudat cu ea, ca super mașină, cum ea e de fapt, la expoziții și în diverse locuri de paradă și chiar în locuri comune). Dl Fritz nu are absolut niciun proiect propriu pe lângă cele moștenite! Asta arată cât poate fi de slab, de depășit de funcție, dar și cât de fără caracter este! O rușine pentru Timișoara, pur și simplu! Să ți se lase 300 de proiecte, din care 92 pe fonduri europene, deci cu banii asigurați -570 milioane euro!!!- cu toate etapele critice parcurse, ajunse în stadiu de implementare și tu pe de o parte să acuzi că e “grea moștenire”, iar pe de altă parte să te lauzi ce absorbție de fonduri europene faci denotă o foarte gravă problemă cu tine”, a explicat Nicolae Robu.

banner 970 x 250