Robu, către cei care nu îşi reabilitează clădirile din Piața Victoriei: „Nu există factorul rușine”

Primarul Timişoarei critică atitudinea proprietarilor clădirilor din partea de sud a Pieţei Victoriei, care lasă imobilele să cadă pradă degradării. Edilul spune că până şi amendarea lor reprezintă un proces anevoios, iar „factorul ruşine” lipseşte cu desăvârşire. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în partea de nord din Piaţa Victoriei, unde deja pe cele mai multe dintre clădiri au apărut schelele.

„Avem mari probleme cu proprietarii de pe această parte, din cauza legii. Ei speculează, îi doare în cot de oraş. Sper să reuşim să schimbăm legea în aşa fel încât să nu-şi poată permite să îi doară în cot. Mai exact, merge Poliţia Locală, le face notificarea, le face procesul verbal de amendă, apoi Direcţia de Urbanism le dă un termen în care să intre în regulă, să înlăture motivele pentru care au fost amendaţi. Termenul acesta este de minimum trei luni, timp în care nu îi mai poate amenda nimeni. Ei nu fac nimic, trece termenul, li se mai dă o amendă îi doare în cot şi de asta şi aşa trec anii fără să le poţi face nimic. I-am pus la supraimpozitare. Ei se duc în instanţă şi totul rămâne în blocaj. Eu am sperat că va interveni şi factorul ruşine, având în vedere că în apropiere, în partea nordică, sunt schele şi se lucrează.”, a afirmat Nicolae Robu.

Iluminat arhitectural pentru clădirile din Piaţa Unirii

În piaţa Unirii însă majoritatea clădirilor sunt deja reabilitate, iar edilul se gândeşte la o modalitate de a răsplăti proprietarii de aici, care să se reflecte şi în imaginea zonei. Mai exact, vor fi aprobaţi bani de la bugetul local pentru iluminatul arhitectural al tuturor clădirilor de aici.

„O să aprobăm bani de la bugetul local pentru iluminatul arhitectural al tuturor clădirilor din piaţa Unirii, pentru că sunt clădiri private, după cum se cunoaşte. Acei proprietari au cheltuit şi le-au reabilitat, mai puţin unii. Ca răsplată pentru ei şi pentru că au înţeles să îşi facă datoria, noi premiem asta şi o să facem iluminatul arhitectural, iar piaţa Unirii o să fie noaptea şi mai frumoasă decât a fost până acum. Vom face ca toate clădirile să fie iluminate frumos în piaţa Unirii, iar în piaţa Victoriei, când vor fi gata lucrările pe partea nordică, vom face şi acolo iluminat şi nu ştiu ce oraş se va putea mândri cu o piaţă atât de frumoasă, cum este piaţa Victoriei din Timişoara.”, a mai spus Robu.