Robu așteaptă autocarele cu turiști chinezi! Modificările din oraș, gândite și pentru ei

explo 1000x200

Timișoara este un șantier imens, care le produce nervi șoferilor și nu numai zilnic. Primarul Nicolae Robu spune că în zona centrală a orașului lucrările sunt aproape de final. Edilul a cerut ca în două intersecții mari ale zonei zero să se facă parcări pentru autocare, în perspectiva 2021!

În zona Modex, sensul giratoriu vechi va fi mutat, iar în centrul său va fi verdeață, nu piatră ca până acum. Aici și la Punctele Cardinale, unde s-a lucrat tot în această perioadă, vor fi parcări pentru autocare. „Vom amenaja locuri pentru autocare. Noi trebuie să ne gândim că turismul în Timișoara este într-o creștere extraordinară și să reacționăm la această stare de fapt, la acest lucru foarte pozitiv. Iar în 2021 vom avea și mai mulți turiști. Deja putem vedea asiatici, auzim vorbindu-se diverse limbi pe străzile orașului nostru și grupuri de turiști. E important ca autocarele să aibă un loc unde să staționeze, ca turiștii să coboare și apoi să fie preluați.”, spune primarul.

În zona centrală, de pe bulevardul 20 Decembrie până pe C. D. Loga și bulevardul Regele Ferdinand se va turna un nou covor asfaltic. Urmează lucrări la trotuare, amenajarea de piste de biciclete și plantarea de copaci. „Tot ce este în interiorul inelului 1 va face obiectul unui nou mare șantier, dar nu va mai fi perturbată circulația. Vom reface trotuarele cu pavaj.”, a mai spus primarul. Edilul a mai precizat că pistele de biciclete vor fi protejate cu acele structuri metalice în formă de „U”, ca să nu se poată parca pe ele.

banner 970 x 250