Robu anunță că de joi se asfaltează gropile din Timișoara: „Temperaturile anunțate sunt potrivite pentru astfel de lucrări”

Vremea se va încălzi destul de accentuat săptămâna aceasta, iar asta va permite și repararea străzilor cu gropi din Timișoara. Cel puțin așa promite primarul Nicolae Robu, care spune că soluția tehnică cu turnarea de covor asfaltic este una mult mai avantajoasă decât plombarea la care se recurge anterior.

Joi se anunță o temperatură maximă de 4 grade în Timișoara, iar până duminică, maximele vor ajunge și la 13 grade. „Joi vom da drumul stației de asfalt și vom începe repararea gropilor cu mixtură la cald. Temperaturile anunțate sunt potrivite pentru astfel de lucrări. Prin urmare, se va trece la remediere stricăciunilor apărute de-a lungul vremii”, a anunțat edilul.

Robu spune că acum nu se mai lucrează cu „plombe”, ci cu un covor asfaltic și astfel, lucrările sunt mult mai trainice. „Nu mai sunt așa gropi ca altădată, când plombele nu țineau, dar sunt. Nu avem probleme mari după ce am terminat intervențiile de tip plombă, pe care le-am înlocuit cu intervențiile de tip covor asfaltic”, a mai spus primarul.

tmc 640