Robu a găsit soluția pentru gunoiul din oraș: aduce asistații social să fie măturători la Horticultura

Toamna aceasta, gunoiul „tronează” lângă foarte multe coșuri de gunoi, negolite la timp și pline ochi, iar problema devine tot mai pregnantă în Timișoara. De curățenia pe străzi și golirea coșurilor se ocupă în prezent Horticultura, deoarece licitația organizată de Primărie a avut un singur aplicant, care nu îndeplinea condițiile. Ei bine, pentru că Horticultura nu avea destui măturători, Robu a găsit soluția.

Primarul profită de schimbările legislative în ceea ce privește asistații social. Din cei 243 din Timișoara, 42 sunt apți de muncă, iar primarul vrea să-i facă măturători la Horticultura! „Pe tema asistaților sociali am avut o atitudine tipică de dreapta, dar nici nu cred că trebuie calificată în acest fel, ci am avut o atitudine sănătoasă. Într-o societate, atitudinea sănătoasă este să nu încurajezi lenea, nemunca, parazitismul. Asistența socială trebuie să existe într-o societate civilizată, dar ea trebuie să aibă ca subiecți, ca beneficiari, persoane aflate în dificultate: copii cu dizabilități, persoane de orice vârstă cu dizablități, persoane vârstnice. Nicidecum nu e bine să fie susținuți cei care sunt apți de muncă, dar nu vor să muncească. Din păcate, s-a încurajat nemunca în România printr-o asistență socială populistă, din partea acestor oameni care nu au o pasiune pentru muncă, dar care, puși într-un climat sănătos, ar munci”, a explicat edilul.

Robu crede că Horticultura va face curățenie mult mai bine ca Retim

Înainte de schimbările legislative, Retim-ul făcea curățenie pe străzi în Timișoara. De altfel, societatea și-a și disponibilizat o parte dintre măturători, rămași fără contractul cu Primăria. Edilul Nicolae Robu e convins că Horticultura va depăși „impasul” din prezent și va face o treabă chiar mai bună decât cei de dinainte.

Acum se vor pune lucrurile mai bine în mișcare pentru cei de la Horitcultura, după ce vor dobândi puțină experiență și vor cumpăra și niște utilaje. Nu e cu nimic mai rău decât în ultimul an, când serviciile erau asigurate de Retim. Vor apărea utilaje prin toată zona centrală și vom extinde cât putem, va fi curățată prin aspirare. Dedicare, colaborare, nu se poate face comparație cu conducerea Horticultura. Colaborarea este excelentă și e tot interesul lor să se achite de această sarcină deloc ușoară”, crede primarul Timișoarei.