Risc de debranșare de la curent pentru un liceu din Timiș. Ce s-a întâmplat?

dudesti

Politica blochează mai multe proiecte importante pentru comunitatea din Dudeștii Vechi. Consilierii locali au respins aici rectificarea bugetară, așa că nu vor putea fi alocate bursele sociale și de merit copiilor, dar nici nu va putea fi plătită factura la energia electrică, după scumpiri, la Liceul Teoretic „Sfinții Kiril și Metodii”. Primarul acuză orgoliile consilierilor din opoziție. 

Rectificarea bugetară a căzut la vot, după ce consilierii liberali susținători ai primarului nu au putut asigura majoritatea. PNL a rămas fără un consilier, după demisia Adinei Nacov, iar deocamdată un nou ales nu a depus jurământul.

Respingerea rectificării înseamnă, spune primarul comunei, printre altele, un vot împotriva burselor copiilor, achiziționarea de mobilier și finalizarea părților care nu au fost inițial incluse în proiectul grădiniței nou construite, plata facturii de energie electrică rezultată în urma scumpirilor pentru Liceul Teoretic „Sfinții Kiril și Metodii”, plata sumelor necesare intersezon pentru Pobeda sau banii alocați pentru repararea ceasurilor din turnul bisericii.

„Nu a fost o problemă financiară, banii existând în buget, ci doar o problemă de orgolii a consilierilor din opoziție.  Care sunt implicațiile acestui vot împotrivă dat de consilierii USR și UBB? Primăria Dudeștii Vechi nu poate plăti sumele de la Pobeda, nu poate răsplăti cu banii binemeritați copiii din comuna noastră, nu poate plăti factura de energie electrică de la liceu care, fiind în preaviz, există riscul debranșării și nu poate plăti mobilierul și restul de amenajări pentru micuții din comuna noastră, care încep grădinița în toamnă. (…) Recomandăm colegilor din opoziție, atunci când vine vorba de a apăra prin vot interesele comunității, fără legătură cu politica, în fața propriilor lor interese, personale sau de găști, să lase cinismul la o parte.”, a spus primarul Bono Cucalan.

Cel mai probabil, proiectul va fi repus pe ordinea de zi de îndată ce următorul pe lista PNL, Matei Augustinov, va fi validat în funcția de consilier local.

Foto: Facebook

1000 x 100 gif logiscool