Ripostă pe măsură! Marile investiții austriece făcute în România să nu mai beneficieze de facilități!

mocioalca ion (3)

Senatorul PSD Ion Mocioalcă propune sancțiuni dure și imediate pe care România să le impună după ce Austria a interzis intrarea țării noastre în Spațiul Schengen!

Politicianul cărășean, unul dintre cei mai experimentați parlamentari români, nu s-a grăbit să pună marele eșec în spatele liderilor PNL care au negociat intrarea României în Schengen, atingându-i doar ușor pe Rareș Bogdan și ceilalți. Nu încurajează nici măcar genul de reacție pe care l-au arătat mulți dintre români, în sensul de a-și retrage banii din băncile cu capital austriac sau de a nu mai cumpăra produse de marcă austriacă. În schimb, e de părere că România trebuie să reacționeze prompt și foarte dur. „Ca român, după eșecul României de a fi admisă în Schengen nu pot să am decât sentimente de dezamăgire, de frustrare, de revoltă și chiar de trădare. Am putea să mai fim pansați de faptul că, toate țările din UE, cu această nefericită excepție care se numește Austria, au fost de partea noastră. Chiar nu-mi explic cum o Europă întreagă nu a putut să convingă un Gică Contra că nu procedează corect cu un partener care a fost atunci când a trebuit alături de investitorii austrieci. Chiar nu știu substraturile acestei decizii nedrepte, însă cred că România trebuie să dea o ripostă pe măsură și aici nu mă refer că trebuie să ne scoatem banii din băncile austriece, dar cred că, cel puțin investițiile mari pe care le-au făcut în România n-ar trebui să mai beneficieze de facilități!”, a comentat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.

Parlamentarul cărășean mai spune că România ar trebui să meargă mai departe, să-și susțină cauza atât în Consiliul European, de luna aceasta, cât și printr-un lobby susținut cu toate țările membre ale Uniunii Europene. „România chiar merită în Schengen și nu ne face nimeni nicio favoare dacă suntem acolo! Nici nu știu dacă a fost o luptă în dreapta europeană și stânga europeană, dar noi oricum trebuie să mulțumim social-democrației europene care în acest demers ne-a fost un partener loial. Mai trebuie să subliniem faptul că unitatea și stabilitatea Europei au primit o lovitură din partea Austriei, care a hotărât ca, în aceste vremuri complicate, să-și abandoneze camarazii europeni. Eu nu cred că prin acest gest nesăbuit Austria ne-a decuplat de Europa, ci poate chiar ea însăși, Austria, s-a decuplat de Europa. Vom vedea consecințele, pentru că, noi, de fapt, am cerut doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui stat european. Cred că dreapta europeană trebuie să-și asume această situație. La fel ca și dreapta românească, care se pare că nu a fost convingătoare, deși personaje ca Rareș Bogdan pregătiseră spectacolul butaforic pentru succes. Ne rămâne să gestionăm o situație complicată și să nu renunțăm pentru că, noi, românii, tot ce am obținut am obținut foarte greu. Așa a fost cu intrarea noastră în NATO, așa a fost și cu intrarea în Uniunea Europeană.”, a mai declarat senatorul PSD.